Omron

Omron lanserar en samverkande robot i TM-serien som snabbar på harmoniseringen mellan människa och maskin

Omron Corporation (HQ: Shimogyo-Ku, Kyoto. VD och koncernchef: Yoshihito Yamada) har tillkännagett den globala lanseringen av samverkande robotar i TM-serien för att förverkliga en innovativ tillverkningsmiljö där människor och maskiner samarbetar i harmoni. Med de olika visualiseringsfunktionerna och de samverkande TM-robotarnas enkla, intuitiva programmeringsmiljö möjliggör Omron ytterligare en säker, flexibel och samarbetsinriktad tillverkning för både människor och maskiner.

Eftersom förändrade konsumenttrender gör produkternas livslängder allt kortare behöver tillverkarna ha produktionslinjer som kan uppfylla kraven på tätare produktbyten. Eftersom bristen på arbetskraft blir allt mer kännbar strävar tillverkarna dessutom efter att automatisera enklare och mer monotona uppgifter för att skapa en arbetsplats där alla kan bidra till de mer kreativa uppgifterna.

Omrons TM-serie erbjuder en unik lösning för att enkelt installera en robot som automatiserar tillämpningar som plockning, packning och skruvdragning som traditionellt sett har utförts av människor och som kan vara svårt att automatisera. Som en del i lanseringen av TM-serien har Omron släppt en "mobil-kompatibel" modell, som enkelt kan integreras med den marknadsledande autonoma mobila roboten i LD-serien. Det gör att användarna kan automatisera mer komplexa uppgifter, som att plocka och placera något på en bricka eller i en behållare, och ansluta produktionsprocesser till autonoma mobila robotar för en flexibel tillverkning.

Omron lanserar 12 robotar i TM-serien med en kombination av följande specifikationer.

  • Armlängd: 900 mm, 1 100 mm, 1 300 mm
  • Nyttolast: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Strömförsörjning: AC, DC
  • Uppfyller eller uppfyller inte säkerhetsriktlinjerna enligt SEMI S2

Tre viktiga funktioner i TM-seriens samverkande robot

1. Intuitivt programmeringsgränssnitt minskar programmeringstiden
Kortare installations- och ställtider jämfört med traditionella industrirobotar. Flödesschemabaserat intuitivt programmeringsgränssnitt och enkel inlärning gör att det krävs liten till ingen tidigare erfarenhet av robotprogrammering.

2. Integrerat visuellt system på armen minskar konfigurationstiden
TM-serien levereras med inbyggd visuell funktion och integrerad belysning, vilket ger användaren möjlighet att fånga upp produkter ur en bred betraktningsvinkel. Det här robotsystemet är utrustat med bildavkänningsfunktioner, som mönstermatchning, streckkodsläsning och färgidentifiering, och det gör det enkelt att installera inspektions-, mätnings- och sorteringstillämpning direkt vid leverans.

3. Uppfyller alla säkerhetsstandarder när det gäller samarbete mellan människa och maskin samt minskar installationstiden
TM-serien uppfyller alla säkerhetsstandarder som möjliggör samarbete mellan människor och maskiner och är säker att använda runt människor, utan de industrisäkerhetstängsel som vanligtvis krävs för industrirobotar, vilket avsevärt minskar installationstiden. (Uppfyller säkerhetskraven för industrirobotar enligt ISO10218-1 samt säkerhetskrav för samverkande industrirobotar ISO/TS15066)

Med TM-seriens samverkande robotar i produktsortiment underlättar Omron ytterligare en säker, flexibel och samarbetsinriktad tillverkning där både människa och maskin deltar och fortsätter att driva på "innovativ automation", ett innovativt tillverkningskoncept där människor och maskiner samarbetar i harmoni.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands

+31 (0)23 568 13 00

www.industrial.omron.eu

@omroneurope

omron

omroneurope

omroneurope


Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Om innovative-Automation!

Som världsledare inom industriell automation har Omron omfattande produktlinjer med styrkomponenter och -utrustning, allt från bildbearbetningssensorer och andra inmatningsenheter till olika styrenheter och utmatningsenheter som servomotorer, samt en mängd säkerhetsanordningar och industrirobotar. Genom att kombinera dessa enheter via programvara har Omron utvecklat en mängd unika och mycket effektiva automationslösningar för tillverkare över hela världen. Baserat på sina många avancerade tekniker och sitt omfattande utbud av enheter, har Omron tagit fram ett strategiskt koncept kallat innovativ-Automation!, som består av tre innovationer eller ”i:n” – ”integrerad” (utveckling av styrning), ”intelligent” (utveckling av intelligens genom ICT) och ”interaktiv” (ny harmonisering mellan människa och maskin). Omron vill nu förnya tillverkningsanläggningar genom att förverkliga det här konceptet.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151

marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017

aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from