Omron

Az Omron bemutatja a TM sorozatú kollaboratív robotokat, amelyekkel elősegíti az ipar emberi és gépi dolgozói közötti harmonikus együttműködést.

Az Omron Corp. (Shimogyo-Ku, Kiotó; elnök-vezérigazgató: Yoshihito Yamada) bejelentette a feldolgozóipar emberi és gépi dolgozói közötti harmonizációt elősegítő TM sorozatú robotcsaládjának globális piacra kerülését. A TM kollaboratív robotok különböző képfeldolgozási funkcióival és egyszerű, intuitív programozási környezetének segítségével az Omron lehetővé teszi a biztonságos, rugalmas és kollaboratív együttműködést a gyártási környezetekben ember és gép között.

A változó fogyasztói trendek továbbra is rövidebb életciklust eredményeznek a termékeknél, a gyártóknak így fel kell készíteni gyártósoraikat a gyakori termékváltás által támasztott igények kielégítésére. Továbbá, mivel a munkaerőhiány egyre inkább valós problémát jelent, a cégek az egyszerűbb, monoton feladatok automatizálására törekszenek, annak érdekében, hogy az emberi dolgozókra inkább a kreatív feladatok elvégzését bízhassák.

Az Omron TM sorozata egyedi megoldást kínál a robotok egyszerű telepítésére, az olyan munkák automatizálásához, mint a válogatás, a csomagolás és a csavarozás, melyek eredetileg emberek által végzett feladatok, automatizálásuk ezért kihívást jelent. A TM sorozat piacra kerülésének részeként az Omron bemutat egy „mobilitásra kész” típust is, amely gördülékenyen beépíthető a piacvezető LD sorozatú autonóm mobil robotba. A felhasználók ezáltal automatizálhatják az összetett feladatok, például a válogatás és a tálcára vagy konténerre helyezés elvégzését, és a rugalmasabb gyártás érdekében összekapcsolhatják a gyártási folyamatokat az autonóm mobil robotokkal.

Az Omron bemutatja 12 TM sorozatú robotját, az alábbi specifikációkkal.

  • Karhossz: 900 mm, 1100 mm, 1300 mm
  • Terhelhetőség: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Tápellátás: AC, DC
  • A SEMI S2 szabvány biztonsági előírásainak megfelelő, illetve annak meg nem felelő típusok

A TM sorozatú kollaboratív robotok három főbb jellemzője

1. Rövidebb programozási idő az intuitív programozási felületnek köszönhetően
A hagyományos ipari robotokéhoz képest rövidebb telepítési és üzembe helyezési idő. A folyamatábra-alapú intuitív programozási felület és az egyszerű betaníthatóság szinte egyáltalán nem igényel a robotok programozásában szerzett korábbi tapasztalatot.

2. Beépített képfeldolgozó rendszer a robotkaron a gyorsabb üzembe helyezésért
A TM sorozat tagjait beépített képfeldogozó rendszerrel és integrált megvilágítással szerelték fel, hogy a felhasználók széles látószögben is képesek legyenek a tárgyak képének rögzítésére. A robotrendszert ezen kívül mintafelismerés, kódolvasás és színazonosítás képérzékelő-funkciókkal is ellátták, így a vizsgálati, mérési és válogatási feladatok rendkívül egyszerűen, már az első használatkor beállíthatók.

3. Megfelelnek az összes ember és gép közötti kollaborációs biztonsági szabványnak, így rövidebbé válik a beszerelési idő
A TM sorozatú robotok megfelelnek az összes ember és gép közötti együttműködésre vonatkozó biztonsági szabványnak, és biztonságosan működtethetők emberek közelében, a hagyományos ipari robotok alkalmazásához szükséges biztonsági kerítés nélkül, amely jelentős mértékben csökkenti a beszerelési időt. (Megfelelnek az ipari robotokra vonatkozó ISO10218-1 és a kollaboratív ipari robotokra vonatkozó ISO10218-1 szerinti biztonsági előírásoknak)

A TM sorozatú kollaboratív robotok bevezetésével az Omron továbbra is lehetővé teszi a biztonságos, rugalmas és kollaboratív együttműködést a gyártási környezetekben ember és gép között, és elősegíti az „innovative-Automation” elnevezésű, az emberek és gépek közti harmonikus együttműködést szolgáló innovatív gyártási kezdeményezés megvalósítását.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands

+31 (0)23 568 13 00

www.industrial.omron.eu

@omroneurope

omron

omroneurope

omroneurope


Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállalat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el az industrial.omron.eu weboldalra.

Az „innovative-Automation!” részletei

Az ipari automatizáció egyik vezetőjeként az OMRON a különféle biztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kellékek széles skáláját is nyújtja – képfeldolgozó érzékelőktől és más bemeneti eszközöktől egészen a vezérlőkig és kimeneti eszközökig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizációs megoldást nyújt a gyártóknak. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappilléreit három innováció, három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151

marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017

aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from