Omron

Omron lansează robotul colaborativ din seria TM care accelerează armonizarea dintre oameni şi maşini

Corporaţia Omron (Sediu: Shimogyo-Ku, Kyoto. Preşedinte şi CEO: Yoshihito Yamada) a anunţat lansarea globală a familiei de roboţi colaborativi din seria TM pentru realizarea unui mediu inovator de fabricaţie în care oamenii şi maşinile colaborează în armonie. Cu diverse funcţionalităţi de inspecţie vizuală şi cu mediul de programare simplu şi intuitiv al roboţilor colaborativi TM, Omron va îmbunătăţi şi mai mult fabricaţia sigură, flexibilă şi în colaborare dintre om şi maşină.

Pe măsură ce tendinţele în schimbare ale consumatorilor continuă să scurteze ciclurile de viaţă ale produselor, producătorii au nevoie ca liniile de producţie să respecte cerinţele privind schimbările frecvente de produse. În plus, pe măsură ce lipsa forţei de muncă devine o realitate, producătorii fac eforturi pentru a automatiza sarcinile mai simple şi monotone, pentru a crea un loc de muncă în care oamenii să poată contribui la sarcinile mai creative.

Seria TM de la Omron oferă o soluţie unică pentru instalarea cu uşurinţă a unui robot care să automatizeze aplicaţii precum ridicarea, ambalarea şi înşurubarea, care, fiind efectuate în mod tradiţional de oameni, sunt dificil de automatizat. Ca parte din lansarea seriei TM, Omron a prezentat un model „compatibil cu platformele mobile” care se integrează perfect în robotul mobil autonom din seria LD, lider pe piaţă. Aceasta le va permite utilizatorilor să automatizeze sarcini mai complexe, precum ridicarea şi plasarea pe o tavă sau un container şi să conecteze procesele de producţie la roboţii mobili autonomi pentru o fabricaţie flexibilă.

Omron introduce 12 roboţi în seria TM cu o combinaţie dintre următoarele specificaţii.

  • Lungimea braţului: 900 mm, 1100 mm, 1300 mm
  • Sarcină utilă: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Sursă de alimentare: c.a., c.c.
  • Sunt conformi sau neconformi cu Instrucţiunile SEMI S2 privind securitatea

Trei caracteristici cheie ale robotului colaborativ din seria TM

1. Interfaţa intuitivă de programare reduce durata de programare
Timpi reduşi de instalare şi configurare în comparaţie cu roboţii industriali tradiţionali. Datorită interfeţei intuitive de programare bazată pe schema de flux şi pe învăţarea uşoară, programarea roboţilor necesită o experienţă de programare redusă sau chiar inexistentă.

2. Sistemul de inspecţie vizuală integrat pe braţ reduce durata de configurare
Seria TM este livrată cu inspecţie vizuală încorporată şi iluminat integrat, permiţându-i utilizatorului să capteze produsele cu un unghi amplu de vizualizare. Echipat cu funcţii de detectare a imaginilor, precum corespondenţa modelelor, citirea codurilor de bare şi identificarea culorilor, acest sistem robotizat face extrem de uşoară configurarea aplicaţiilor de inspecţie, măsurare şi sortare, imediat după ce produsul este scos din ambalaj.

3. Este conform cu toate standardele de siguranţă privind cooperarea dintre oameni şi maşini, reducând durata de instalare
Produsele din seria TM sunt conforme cu toate standardele de securitate care permit colaborarea dintre oameni şi maşini şi pot fi operate în siguranţă pe lângă oameni, fără împrejmuirea de securitate industrială, impusă în mod tradiţional în cazul roboţilor industriali, reducând considerabil durata de instalare. (Este conformă cu cerinţele privind siguranţa ISO10218-1 pentru roboţii industriali, precum şi cu cerinţele privind siguranţa ISO/TS15066 privind roboţii industriali colaborativi)

Prin adăugarea robotului colaborativ din seria TM la linia sa de produse, Omron va îmbunătăţi şi mai mult fabricaţia sigură, flexibilă şi în echipă dintre om şi maşină şi va continua să accelereze „automatizarea inovatoare”, concept inovator de fabricaţie în cadrul căruia oamenii şi maşinile cooperează în armonie.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands

+31 (0)23 568 13 00

www.industrial.omron.eu

@omroneurope

omron

omroneurope

omroneurope


Notes for Editors

Despre Omron

Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Despre „innovative-Automation!” (automatizare inovatoare)

În calitate de lider în automatizări industriale, Omron dispune de linii extinse de componente şi echipamente de control, variind de la senzorii de procesare a imaginii şi alte dispozitive de intrare la diverse controlere şi dispozitive de ieşire, precum servomotoare, precum şi o gamă de dispozitive de securitate şi roboţi industriali. Combinând aceste dispozitive prin intermediul software-ului, Omron a dezvoltat o varietate de soluţii de automatizare unice şi foarte eficiente pentru producătorii din toată lumea. Pe baza stocului său de tehnologii avansate şi a gamei cuprinzătoare de dispozitive, Omron a stabilit un concept strategic denumit „Automatizare inovatoare!”, care constă în trei inovaţii sau „i-uri”--„integrat” (evoluţia controlului), „inteligent” (dezvoltarea inteligenţei prin ICT) şi „interactiv” (o nouă armonizare între oameni şi maşini). Omron se angajează acum să aducă inovaţia în unităţile de producţie prin materializarea acestui concept.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151

marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017

aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from