Omron

Omron tuo markkinoille TM-sarjan yhteistyörobotin, joka helpottaa ihmisten ja koneiden yhteistyötä

Omron Corp. (Pääkonttori: Shimogyo-Ku, Kioto; toimitusjohtaja: Yoshihito Yamada) on ilmoittanut TM-yhteistyörobottien maailmanlaajuisesta julkaisusta. Uusilla roboteilla kehitetään innovatiivista valmistusympäristöä, jossa ihmiset ja koneet työskentelevät sujuvasti yhdessä. TM-yhteistyörobottien monipuolisilla konenäköominaisuuksilla sekä yksinkertaisella ja helposti ohjelmoitavalla ympäristöllä Omron lisää entisestään turvallisuutta, joustavuutta ja vuorovaikutusta ihmisten ja koneiden välillä teollisuudessa.

Muuttuvien kulutustottumusten myötä tuotteiden elinkaaret lyhenevät, joten valmistajat tarvitsevat tuotantolinjoja, joilla tiheästi tapahtuvat tuotemuutokset pystytään toteuttamaan. Teollisuutta uhkaavan työvoimapulan vuoksi valmistajat pyrkivät automatisoimaan helppoja ja yksitoikkoisia tehtäviä, jotta työntekijät voivat jatkossa keskittyä luovempiin tehtäviin.

Omronin TM-sarja tarjoaa ainutlaatuisen ratkaisun, jolla tuotantolinjalle voidaan helposti asentaa robotti vastaamaan esimerkiksi poiminta-, pakkaus- ja ruuvaussovelluksista, jotka perinteisesti ihmisten tekeminä tehtävinä on voinut olla vaikea automatisoida. Osana TM-sarjan julkaisua Omron on tuomassa markkinoille mobiiliyhteensopivan mallin, joka voidaan integroida saumattomasti LD-mobiilirobottiin. Tämän ansiosta käyttäjät voivat automatisoida myös monimutkaisempia tehtäviä, kuten tuotteen poimimista ja asettamista alustalle tai astiaan, ja yhdistää tuotantoprosessit itsenäisiin mobiilirobotteihin entistäkin joustavampaa valmistusta varten.

Omron tuo markkinoille 12 TM-sarjan robottia, jotka ovat yhdistelmiä seuraavista ominaisuuksista.

  • Varren pituus: 900 mm, 1 100 mm, 1 300 mm
  • Hyötykuorma: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Virtalähde: AC, DC
  • SEMI S2 -turvallisuussertifioinnilla tai ilman

TM-sarjan yhteistyörobottien kolme keskeistä ominaisuutta

1. Intuitiivinen ohjelmointiliittymä lyhentää ohjelmointiaikaa
Lyhyemmät asennus- ja määritysajat perinteisiin teollisuusrobotteihin verrattuna. Vuokaaviomuotoinen helppo ohjelmointiliittymä ja yksinkertaiset opetusmenetelmät edellyttävät vain vähän tai ei lainkaan aiempaa robottiohjelmointikokemusta.

2. Varteen integroitu konenäköjärjestelmä lyhentää määritysaikaa
TM-sarjan roboteissa on sisäänrakennettu konenäkö ja integroitu valaistus, mikä mahdollistaa tuotteiden kuvaamisen laajalla katselukulmalla. Mallien vertailun, viivakoodinluvun ja värin tunnistuksen kaltaisilla kuvantunnistusominaisuuksilla varustettu robottijärjestelmä tekee tarkastus-, mittaus- ja lajittelusovelluksista erittäin helppoja asentaa.

3. Kaikkien ihmisten ja koneiden yhteistyötä koskevien turvallisuusstandardien mukainen järjestelmä lyhentää asennusaikaa
TM-sarja on kaikkien ihmisten ja koneiden yhteistyöhön liittyvien turvallisuusstandardien mukainen ja sitä voidaan turvallisesti käyttää ihmisten lähettyvillä ilman teollisuusroboteilta perinteisesti edellytettyä turva-aitausta, mikä lyhentää asennusaikaa huomattavasti. (Järjestelmä on teollisuusrobotteja koskevan standardin ISO10218-1 turvallisuusvaatimusten mukainen sekä teollisuusympäristöjen yhteistyörobotteja koskevan standardin ISO/TS15066 turvallisuusvaatimusten mukainen)

Tuomalla TM-sarjan yhteistyörobotit tuotevalikoimaansa Omron lisää entisestään turvallisuutta, joustavuutta ja vuorovaikutusta ihmisten ja koneiden välillä valmistusteollisuudessa sekä nopeuttaa ihmisten ja koneiden välistä yhteistyötä sujuvoittavan innovatiivisen ”innovative-Automation”-valmistuskonseptin käyttöönottoa.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands

+31 (0)23 568 13 00

www.industrial.omron.eu

@omroneurope

omron

omroneurope

omroneurope


Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Tietoja ”innovative-Automation!”-konseptista

Johtavana teollisuusautomaation toimittajana Omronilla on kattava valikoima osia ja laitteita kuvankäsittelyantureista ja muista tulolaitteista erilaisiin ohjaimiin ja lähtölaitteisiin, kuten servomoottoreita, sekä valikoima turvalaitteita ja teollisuusrobotteja. Yhdistämällä nämä laitteet ohjelmiston kautta Omron on kehittänyt ainutlaatuisia ja erittäin tehokkaita automaatioratkaisuja valmistajille ympäri maailman. Ammentamalla laajasta kehittyneiden tekniikoiden ja kattavien laitevalikoimien varannostaan Omron on lanseerannut innovatiivisen automaation strategisen konseptin nimellä ”innovative-Automation!”. Ajatuksen ytimessä on kolme innovaatiota tai i:tä – ”integrated” (integroidun ohjauksen kehitys), ”intelligent” (tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetty äly) ja ”interactive” (uudenlainen interaktiivinen ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön sovittaminen). Omron on sitoutunut tuomaan innovoinnin tuotantolaitoksiin konkretisoimalla tämän periaatteen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151

marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017

aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from