Rapid

Rapid lanserar nästa generations shreddrar för plast - Raptor-serien

Bredaryd, Sverige – 6 september 2016 – Granuleringskvarnsspecialisten Rapid Granulator introducerar en ny familj av shreddrar för plast: Raptor-serien. Dessa modulärt utformade maskiner är utrustade med Rapids patenterade kutterhuslösning "open-hearted" design. Andra noterbara konstruktionslösningar inkluderar ett unikt skärsystem, fällbar inmatning, och en lösning för indockning med kvarn. Raptor-serien har konstruerats med hjälp av mer än 70 års samlad kunskap inom recykling, i syfte att maximera produktiviteten med en minimal driftskostnad. Under K 2016, kommer Raptor-serien visas i Rapid Granulator monter (Hall 9 - Monter E19).

“Raptor-serien är en shredder och granulator hybrid med shredderns tuffa skärteknik i kombination med granulator funktioner såsom Rapid" Open hearted "design som gör den superenkelt att använda, serva och rengöra", säger Rapids Global Sales och Marketing Director Bengt Rimark. "Raptor-serien har utvecklats med 100% fokus på varje enskild detalj som är av betydelse för plasttillverkarna, i syfte att skapa enkelhet och en minimal kostnad för kunden. När vi utvecklar och tillverkar både granulatorer och shreddrar, ser vi till att maskinerna är skräddarsydda för varandra så att vi kan erbjuda kompletta återvinningssystem, direkt från Rapid. "

Rapids unika "Open hearted" design möjliggör snabb och direkt access till shredderrotorn och kutterhuset, vilket drastiskt förenklar rengöringen och serviceprocessen. Kutterhusdörren, med gångjärn på sidan, ger obegränsad åtkomst till rotorn och gallret, som är monterad i dörren. När dörren är öppen, kan shredderinmatningen som är monterad på gångjärn fällas bakåt.

Rapid erbjuder 36 baskonfigurationer av Raptor för att hantera olika kundapplikationer. De modulära system har två diametrar och två bredder (800 mm och 1,350 mm). Det finns två system för att trycka materialet i rotorn-FlexiPUSH och PowerPUSH. Den PowerPUSH finns med en förlängd pusher längd (PowerPUSH-XT); Det finns också tre olika klippsystem: Quad Cut, Claw, och Power Wedge.

Den låga driftskostnaden för nya Raptor-serien sker bland annat genom den lätthet och snabbhet gällande rengöring och service. Maskinen kan vara i ett helt öppet läge på mindre än en minut efter att den har stoppats. Tillgängligheten möjliggjorts genom Rapids "Open Hearted" design som gör att allt plastmaterial blir synligt vilket drastiskt underlättar rengöringen.Vidare kräver systemet väldigt liten motorstorlek tack vare effektivt skärsystem.

Rapids FlexiPUSH är en pneumatiskt driivna pusher-system och är avsedd för recyckling av allmänna inklusive klump- material. Den kan hantera stora produkter såsom en 1200-L IBC (Intermediate Bulk Container) till exempel. Den hydrauliskt drivna PowerPUSH maximerar shreddningskapacitet för applikationer som plattor och film.

Det unika skärsystemet QuadCUT för shreddning av allmänt plastavfall har en fast kniv som har fyra separata skäreggar. Klippsystemet är extremt tålig och har en bergfast klämkilsystem för infästning i rotorn. Knivarna är supporterade av en offerbricka för att skydda rotorn om exempelvis större metallbitar av misstag kommer in i maskinen.

Basen i Raptor Shedder serien är även utrustad med Rapid MCB funktionen (mineral komposit Base) vilken absorberar stress och vibrationer under drift och ger shreddern en mycket stabil bas och en låg tyngdpunkt.
Raptor serien kan även konfigureras i Rapid DUO utförande, d.v.s med en lågbyggd granulator ligger sitter under utloppet på shreddern.

Reader Enquiries

Rapid Granulator AB
P.O. Box 9
33302 BREDARYD
Sweden
+46 370 86 500
www.rapidgranulator.com/startpage

Notes for Editors


Om Rapid Granulator

Rapid Granulator, som grundades 1942 med huvudkontor i Bredaryd, Sverige, exporterar cirka 97 procent av sin produktion. Rapid driver sju globala verksamhet genom sju dotterbolag i: Cranberry Township (PA), USA; Shanghai, Kina; Singapore; Venedig, Italien; Lyon, Frankrike; Kleinostheim, Tyskland och Sidney, Australien samt genom ett globalt nätverk med över 90 agenter och lokala partners.

Mer än 100.000 maskiner / system installerade I över fem kontinenter, för granulering av plast skrot och återvinning av återvunnet och postindustriavfall, bekräftar företaget som världsledande inom sitt område.

För mer detaljerad information, besök Rapid på: www.rapidgranulator.com.

Rapid är en del av Lifco AB, en grupp av 133 företag i 28 länder. Mer om Lifco på www.lifco.se.

Related images

 

Editorial enquiries

Bengt Rimark
Rapid Granulator AB

+46 370 865 41
bengt.rimark@​rapidgranulator.se

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from