DOMO

Nieuwste duurzaamheidsrapport bevestigt de cruciale rol van de polyamiden van DOMO Chemicals in de decarbonisatie van de chemische en kunststoffenindustrieën

  • ISCC+-certificatie behaald voor drie belangrijke DOMO-productievestigingen en voor meer dan 300 producten van PA6 en technische materialen
  • EcoVadis Gold Medal behaald, 13 punten beter dan de Silver Medal
  • Strategische partnerschappen met MARTOR, OMV en Mitsubishi Chemical Group maken het gebruik van circulaire en biogebaseerde materialen mogelijk
  • 29% reductie in de uitstoot van broeikasgassen scope 1 en 2, op koers naar de beoogde 40%-reductie tegen 2030

Gent, 20 juni 2024 - DOMO Chemicals, een wereldleider in technische polyamidekunststoffen, maakt met trots zijn duurzame verwezenlijkingen in bekend in zijn nieuwste Duurzaamheidsrapport 2023 dat vandaag is gepubliceerd.

In een jaar gekenmerkt door substantiële vooruitgang en innovatieve partnerschappen behaalde de onderneming het International Sustainability & Carbon Certification PLUS-label (ISCC+) voor drie productievestigingen en ruim 300 producten van PA6 en technische materialen. Met deze certificatie kan DOMO haar klanten een ruimer aanbod aan circulaire en biogebaseerde oplossingen aanbieden en haar inzet voor klantgerichte innovatie versterken.

DOMO Chemicals zet zijn engagement voor duurzaamheid kracht bij met het behalen van de prestigieuze EcoVadis Gold Medal, en dit met een indrukwekkende 13 punten betere score dan de Silver Medal in 2022. Deze erkenning van 's werelds grootste aanbieder van duurzaamheidsratings voor bedrijven onderstreept het engagement van de onderneming voor duurzame bedrijfsvoering en continue verbetering. Het vormt ook een klaar en duidelijke benchmark aan de hand waarvan DOMO's klanten de duurzaamheidsprestaties van de onderneming kunnen beoordelen.

Doelgerichte partnerschappen

Strategische partnerschappen waren cruciaal voor DOMO's succes. Samenwerkingen met MARTOR, OMV en Mitsubishi Chemical Group hebben het gebruik van circulaire en biogebaseerde materialen mogelijk gemaakt. Deze allianties vormen een cruciaal element in het bereiken van DOMO's doelstelling om tegen 2030 20% van zijn verkoopvolume in technische materialen uit circulaire en biogebaseerde oplossingen te halen. Dit jaar bedroeg dat al 13%.

DOMO's inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) te verminderen hebben significante resultaten opgeleverd. De onderneming realiseerde een 29% reductie in de uitstoot van broeikasgassen scope 1 en 2 tegenover de referentiewaarde in 2019 en is goed op weg naar de beoogde 40%-reductie tegen 2030. Bovendien heeft de onderneming haar gebruik van hernieuwbare elektriciteit tegenover 2022 met 50% verhoogd, naar 18% voor haar wereldwijde activiteiten in 2023.

"Onze prestaties inzake duurzaamheid in 2023 onderstrepen DOMO Chemicals' niet-aflatende inzet voor een betere toekomst door innovatie en samenwerking", aldus Yves Bonte, CEO van DOMO Chemicals. "Elke dag weer willen wij voor onze klanten nieuwe kansen scheppen, met polyamiden die auto’s lichter, elektronica veiliger en werktuigen duurzamer maken. Wij zijn trots op onze vooruitgang en zijn geïnspireerd door het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen."

Zorg en engagement

DOMO's cultuur van ‘caring is our formula’ blijft de motor van het succes van de onderneming. Yves Bonte: “Ons doel is een inclusieve, ondersteunende en dynamische werkplek te bevorderen waar elke medewerker kan floreren.” Uit de recente Pulse Check-enquête blijkt de niet-aflatende betrokkenheid van werknemers, en via het nieuw opgezette Employee Assistance Program biedt DOMO nog meer ondersteuning voor werknemers en hun gezinnen. Met een divers personeelsbestand waarin 18 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, is DOMO trots op zijn inclusiviteit.

DOMO breidt wereldwijd verder uit. Dat illustreert onder meer de nieuwe faciliteit in China, die gebouwd is volgens de laatste standaarden op het vlak van duurzaamheid. DOMO blijft ijveren voor innovatie, het veiligstellen van kwaliteitsjobs en het promoten van duurzaamheidsdoelstellingen.

"Het jaar 2023 heeft de weg voorbereid richting een meer verenigde en veerkrachtige industrie," voegde Bonte er nog aan toe. "Duurzaamheid is geen eindbestemming, maar een doorlopend traject. Het duurzaamheidsrapport van dit jaar is een eerbetoon aan ons voortdurend streven naar verantwoorde vooruitgang. Samen kunnen we aan een duurzamere toekomst bouwen, want zorgen voor een betere toekomst ligt ons nauw aan het hart."

Surf voor meer informatie over het duurzaamheidstraject van DOMO onder de titel "Caring for a Better Tomorrow" en het integrale duurzaamheidsverslag van 2023 naar: report2023.domochemicals.com.

Lezersvragen

DOMO Chemicals
Am Haupttor, Bau 3101
06237 Leuna
Germany

www.domochemicals.com

domo


Opmerkingen voor de redactie

Over DOMO Chemicals

DOMO Chemicals biedt technische materiaaloplossingen en diensten op basis van polyamide voor de auto-, consumptie-, industriële, elektrische en elektronische industrie. Op basis van de upstream en downstream integratie van het bedrijf levert DOMO ook producten en diensten voor de landbouw-, chemische, farmaceutische, vezel- en textielsector. DOMO’s complete portfolio van producten en diensten op basis van polymeren omvat chemische halffabricaten, technische kunststoffen en hoogwaardige vezels. Enkele van de bekendste merken zijn met TECHNYL® gemaakte materialen, STABAMID® PA66-basepolyamides, DOMAMID® PA6- basepolyamides, NYLEO® Polyamide 66-vezels en duurzame TECHNYL®4EARTH® polyamiden.

www.domochemicals.com

Related images

 

Editorial enquiries

Kobe Verheyen
Director of Communications
DOMO Chemicals

kobe.verheyen@​domo.org

Marc Chalupsky
Manager of External and Online Communications
DOMO Chemicals

+49 3461 43 2146

marc.chalupsky@​domo.org

Kim Lommaert
Marketing Solutions NV

+32 33 13 03 11

klommaert@​marketing-solutions.com

 

 

Share

 

More news from