DOMO

DOMO Chemicals voltooit de overname van Solvay's hoogwaardige polyamide-activiteiten in Europa

Leuna, 31 januari 2020 - DOMO Chemicals, een toonaangevende producent van hoogwaardige technische materialen voor diverse markten, kondigde vandaag aan dat het bedrijf de overname van Solvay's hoogwaardige polyamide-activiteiten in Europa heeft afgerond.

Dit omvat de Engineering Plastics activiteiten in Frankrijk en Polen; de High Performance Fibres activiteiten in Frankrijk; de Polymers & Intermediates activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen. Het bedrijf omvat de afdelingen Productie, Verkoop, Technische Ondersteuning, R&D en Innovation Services in Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland en Italië die momenteel een gezamenlijke personeelsbezetting hebben van ongeveer 1.100 medewerkers. De overeenkomst heeft ook betrekking op een joint venture van BASF en DOMO in Frankrijk voor de productie van adipinezuur.

Yves Bonte, CEO van DOMO Chemicals, zegt hierover het volgende: "Deze overname is een belangrijke mijlpaal op de weg die we zijn ingeslagen om de activiteiten van DOMO Chemicals op het gebied van op nylon gebaseerde technische materialen te versterken. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van onze duurzame groeistrategie door de unieke technologie, ontwikkelings- en ontwerpcapaciteiten van al onze teams te combineren zodat we een belangrijke wereldwijde dienstverlener worden voor klanten in onze belangrijkste markten Transport, E&E en Consumptiegoederen."

Hij voegt eraan toe: "Als laatste stap in de overname beginnen we nu met het verkennen en integreren van de complementaire sterke punten van de diverse teams en talenten. Onze belangrijkste focus blijft het vervullen van de behoeften van onze klanten en het voldoen aan hun specifieke eisen, omdat we een unieke geïntegreerde oplossingsgerichte nylonleverancier (6 en 6.6) willen worden."

"Nieuwe en bestaande klanten van zowel Domo Chemicals als het overgenomen Solvay Performance Polyamides zullen nu toegang hebben tot nóg meer hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen voor de ontwikkeling van hun processen, producten en toepassingen in de huidige zeer dynamische marktomgeving", vat Yves Bonte samen.

Lezersvragen

DOMO Chemicals
Am Haupttor, Bau 3101
06237 Leuna
Germany
www.domochemicals.com
domo

Opmerkingen voor de redactie

Over DOMO Chemicals

DOMO Chemicals is een toonaangevende producent van hoogwaardige technische nylon materialen voor diverse markten, waaronder de automobiel-, voedingsmiddelen-, medische, farmaceutische, chemische en elektronische industrie. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van geïntegreerde nylon 6 en 66-producten aan, waaronder halffabrikaten, harsen, technische kunststoffen, performance vezels en verpakkingsfolie alsmede de distributie van petrochemische producten. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Duitsland maakt gebruik van geavanceerde technologie en inzichten van de consument om duurzame en innovatieve oplossingen te leveren. DOMO realiseerde in 2019 een omzet van meer dan 900 miljoen euro en heeft in 2020 wereldwijd ongeveer 2200 medewerkers in dienst.

www.domochemicals.com

Editorial enquiries

Francoise Jirgens
Sustainability & Communications
DOMO Chemicals

+33 6 47 44 02 99
francoise.jirgens@​domo.org

Kristóf Kovács
Marketing Solutions NV

+32 33 13 03 11
kkovacs@​marketing-solutions.com

 

 

Share

 

More news from