Rapid

Rapid Granulator gör en stor strategisk investering för att ta tillbaka amerikansk produktion i egen regi

Bredaryd, Sverige – 11 april 2017 – Granuleingskvarsspecialisten Rapid Granulator gör sin största marknadsinvestering i decennier för att ta tillbaka sin amerikanska produktion i egen regi. “Detta är en viktig strategisk investering i bolagets enskilt viktigaste marknad”, säger bolagets Koncernchef, Bengt Rimark.

Rapid startar sin produktion av hela sitt produktprogram av granuleringskvarns - och shreddrer-utrustningar i Pittsburgh, Pennsylvania under april månad. Det är en mångmiljonsatsning som innefattar en ca 6000 m² produktionsanläggning med ett tillhörande kontor och testcenter på 325 m².

“Set är ett extremt viktigt steg för Rapid,” säger Jim Hoffman, Vice President, Sales and Marketing, på Rapid Granulator USA. “Inom kort kommer vi ha full kontroll över vår egen produktion, precis som vi har i Sverige och som vi hade här tidigare. De är väldigt viktigt för oss att ha full kontroll över kvalitén på våra produkter och möjlighet till utveckling av vår produktion i våra egna händer.

“Vi har outsourcat vår produktion I USA sedan 2008, och det har varit faktiskt fungerat bra – vi är marknadsledare här och 2016 var ett rekordår för oss precis som för Rapid globalt. Men vi är väldigt ambitiösa. Den nordamerikanska marknaden är här och nu stark och vi ser en stadig tillväxt, och vi vill växa ännu mer och i snabbare takt.”

“Det finns en förkärlek här för “made in America” och det passar oss då vi kommer att förutom egen produktion source nyckelkomponenter från ledande amerikanska underleverantörer.”

Hjärtat till alla maskiner som säljs i USA kommer fortfarande att tillverkas i Bredaryd där vi just nu har investerat nära 40 miljoner kronor i ny beartbetningsutrustning.” – säger Bengt Rimark

Hoffman, som har jobbat på Rapid i 26 år, säger att Rapid nu är tillbaka till rötterna, 40 år efter att bolaget startade i USA. “

Rapid förvärvades av svenska bolaget, Lifco, för drygt två år sedan. USA produktionen har fortsatt untan uppehåll i den tidigare ägarens produktionsenhet, men nu tar Rapid tillbaka produktionen i egen regi. “Vi har en passion för våra produkter och denna passion förstärks nu ännu mer när vi får full kontroll av produktionsprocessen ända fram till den levereras ut genom dörren” säger Jim Hoffman. “Vi är väldigt tacksamma för våra nya ägare att de har styrkan, viljan och förtroendet för detta viktiga steg och vi kommer att visa dem att det är ett rätt beslut.”

Den nya produktionsenheten, som ligger i närheten av Pittsburghs flygplats, har ett stort testcenter där hela produktsortimentet visas upp och tester kan göras med kundernas material.

Den amerikanska investeringen kommer strax efter att Rapid gjorde en stor utbyggnad av testcentret i Rapid Bredaryd. Båda initiativen är ett resultatet av strategiska investeringar av LIFCO.

Reader Enquiries

Rapid Granulator AB
P.O. Box 9
33302 BREDARYD
Sweden
+46 370 86 500
www.rapidgranulator.com/startpage

Notes for Editors


Om Rapid Granulator

Rapid Granulator, som grundades 1942 med huvudkontor i Bredaryd, Sverige, exporterar cirka 97 procent av sin produktion. Rapid driver sju globala verksamhet genom sju dotterbolag i: Cranberry Township (PA), USA; Shanghai, Kina; Singapore; Venedig, Italien; Lyon, Frankrike; Kleinostheim, Tyskland och Sidney, Australien samt genom ett globalt nätverk med över 90 agenter och lokala partners.

Mer än 100.000 maskiner / system installerade I över fem kontinenter, för granulering av plast skrot och återvinning av återvunnet och postindustriavfall, bekräftar företaget som världsledande inom sitt område.
För mer detaljerad information, besök Rapid på: www.rapidgranulator.com.

Rapid är en del av Lifco AB, en grupp av 133 företag i 28 länder. Mer om Lifco på www.lifco.se.

Related images

Rapid öppnar ny productionsenhet I Pittsburgh. Från vänster til höger: Dan Boll, Platschef USA, Bengt Rimark, Koncernchef, Ulf Karlsson, Produktionschefoch Jim Hoffman, Säljchef USA. (Foto: Rapid Granulator, PR044)

 

Editorial enquiries

Bengt Rimark
Rapid Granulator AB

+46 370 865 41
bengt.rimark@​rapidgranulator.se

Rita Verschuuren
EMG

+31 164 317 024
rverschuuren@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from