SABIC

SABIC introduceert hoogbelastbare panelen STADECK

AMSTERDAM, NEDERLAND, 30 juli 2018 - SABIC, wereldwijd toonaangevend binnen de chemische industrie, kondigt de introductie aan van STADECK, het nieuwe hoogbelastbare paneel voor de bouwsector. Het paneel, dat gemaakt is van een glasvezelversterkte thermoplastische kunststof, is vederlicht en biedt aanzienlijke voordelen bij tal van bouwtoepassingen en -technieken waarbij gewichtsbesparing een belangrijke rol speelt.

Hoewel de panelen zeer weinig gewicht hebben, zijn ze door de innovatieve constructie en het innovatieve ontwerp opmerkelijk sterk. Daarnaast hebben de STADECK-panelen een goede weersbestendigheid, zijn ze goed bestand tegen chemicaliën, en hebben ze goede antislipeigenschappen en uitstekende brandwerende eigenschappen. STADECK-panelen zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 12811-1, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor steigertoepassingen.

In vergelijking met de standaard houten planken die veel in de bouw worden gebruikt, zijn de STADECK-panelen duurzamer. Dit komt doordat ze uitstekend kunnen worden hergebruikt en een gewichtsbesparing van tot wel 60% kunnen opleveren. Hiermee gaat ook een kostenbesparing tot wel 32 procent gepaard. De panelen bieden aanzienlijke gebruiksvoordelen en financiële voordelen, naast het terugbrengen van het totale gewicht van de constructie.

“SABIC heeft altijd al een vooruitstrevende rol gespeeld wat betreft de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe materialen,” aldus Peter van den Bleek, Senior Product Manager. “De uitbreiding van ons assortiment nieuwe producten met STADECK-panelen is een verdere bevestiging van de toekomstgerichte mogelijkheden en verbintenis van SABIC om onze klanten uit de bouw te laten profiteren van een hogere productiviteit, betere veiligheid en meer winstgevendheid.”

De STADECK-panelen, die ongevoelig zijn voor corrosie en vocht, gaan aantoonbaar aanzienlijk langer mee dan houten planken. De nieuwe panelen zijn met name geschikt voor toepassingen in de bouw, zoals steigers, bedekking van constructies, omheiningen, keermuren, aanlegsteigers, afschermingen, rijplaten voor rolstoelen en vele andere toepassingen. De STADECK-panelen zijn snel te leggen en hierdoor ook uitermate geschikt voor tijdelijke toepassingen als vloeren bij evenementen en festivals.

De panelen kunnen worden geproduceerd in tal van kleuren in hout-, steen- en grastinten en zijn standaard verkrijgbaar in de volgende maten (maar op verzoek kunnen er ook lengtes op maat worden geleverd): dikte 55 mm, breedte 230 mm en lengtes van 3000 of 6000 mm.

Voor meer informatie: sfs.sabic.eu/product/lexan-building-systems.

Lezersvragen

SABIC

Europaboulevard 1
6135 LD Sittard
Netherlands

+31 164 291 616

nicole.teljeur@​sabic.com

www.sabic.com


Opmerkingen voor de redactie

  • SABIC en de merken met ™ zijn handelsmerken van SABIC, haar dochterondernemingen of haar filialen.
  • Hoge resolutie foto's zijn beschikbaar op aanvraag.
  • SABIC moet altijd in hoofdletters worden vermeld.
  • © 2018 Saudi Basic Industries Corporation (SABIC). Alle rechten voorbehouden.
  • Alle merken, producten of diensten van andere ondernemingen genoemd in dit document zijn handelsmerken, dienstmerken en/ of handelsnamen van hun respectievelijke eigenaren.

OVER SABIC

SABIC is een wereldwijd toonaangevend gediversifieerd chemiebedrijf dat zijn hoofdkantoor in Riyadh, Saudi-Arabië, heeft. We produceren een grote reeks uiteenlopende producten – van chemicaliën en kunststoffen tot agrarische meststoffen, metalen en specialiteiten in fabrieken van wereldschaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en het Aziatisch/Pacifisch gebied.

We ondersteunen onze klanten bij het herkennen en ontwikkelen van kansen op belangrijke eindmarkten, zoals bijvoorbeeld de bouw, medische apparatuur, verpakking, agrarische meststoffen, elektrische en elektronische apparatuur, transport en schone energie.

SABIC behaalde in 2017 een nettowinst van SR 18,4 miljard (US$ 4.9 miljard) bij een omzet van SR 149,8 miljard (US$ 39.9 miljard). Eind 2017 bedroegen de totale activa SR 322.5 miljard (US$ 86 miljard). De totale productie in 2017 was 71.2 miljoen metrische ton.

SABIC heeft wereldwijd meer dan 34.000 mensen in dienst en is in meer dan 50 landen actief. Het bedrijf stimuleert en ondersteunt innovatie en vindingrijkheid – getuige de meer dan 11.534 octrooien die op onze naam staan – en beschikt over aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten in de vorm van innovatiecentra in vijf belangrijke regio’s – de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Noord-Azië.

De Saudi-Arabische regering bezit 70 procent van de aandelen van SABIC en de resterende 30 procent wordt op de Saudische effectenbeurs verhandeld.

Related images

 

Editorial enquiries

Nicole Teljeur
SABIC

+31 164 291 616

nicole.teljeur@​sabic.com

Kevin Noels
Marketing Solutions NV

+32 3 31 30 311

knoels@​marketing-solutions.com

 

 

Share

 

More news from