SABIC

Universiteit Maastricht en SABIC focussen op talent

Lei Gao wint SABIC Beurs 2012-2013

SITTARD, 13 november 2012 - Op 12 november 2012 ontving Lei Gao (22), internationaal studente aan de Universiteit Maastricht, de SABIC Beurs 2012-2013. Deze prijs ter waarde van €10.600, wordt ieder jaar toegekend aan een veelbelovende, internationaal-georiënteerde student ter ondersteuning van diens academische en persoonlijke ontwikkeling. Jos Kievits, Directeur van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL en Boudewijn de Heer, European Recruiting & Staffing Leader bij SABIC, overhandigden de beurs aan Lei Gao.

SABIC Scholarship

Deze beurs is een samenwerking tussen het Universiteitsfonds Limburg (voorheen bekend als SWOL) en SABIC, een vooraanstaande petrochemische producent. Het geeft het streven weer van beide organisaties om getalenteerde studenten te helpen in hun ontwikkeling door middel van een financiële bijdrage. Studente Lei Gao, afkomstig uit China, ontving de beurs voor het academische jaar 2012-2013 vanwege haar duidelijke passie voor leren, haar analytische geest en creatieve denkwijze.

Ontwikkeling van talent

Boudewijn de Heer, European Recruitment & Staffing Leader bij SABIC: “Persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn cruciaal binnen SABIC. We zijn een internationaal chemisch bedrijf met een ambitieuze groeidoelstelling. We zijn altijd op zoek naar getalenteerde mensen en we zien deze beurs als een goede manier om in contact te komen met veelbelovende internationaal-georiënteerde studenten. We delen kennis met de Universiteit Maastricht en stellen studenten in staat om deel te nemen aan zogenaamde ‘internship programs’ binnen onze wereldwijde organisatie. We wensen Lei Gao veel succes toe in haar toekomst en we zijn blij haar hierbij te kunnen ondersteunen via de SABIC Scholarship.”

Jos Kievits, Directeur van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: “Lei Gao is een goede teamspeler en tegelijkertijd een onafhankelijke persoon. Gezien haar potentieel, passie op haar gebied, sterke work ethics en de juiste studiehouding, zal ze ongetwijfeld een succesvolle carrière tegemoet gaan.”

De heer Kievits voegt toe: “Deze beurs past perfect binnen onze filosofie van talent-ontwikkeling. Het stelt studenten in staat om gebruik te maken van onze netwerken. Onze universiteit staat midden in de samenleving en we werken graag samen met bedrijven die hun kennis delen.”

Lei Gao: “Ik ben vereerd dat ik de SABIC Beurs heb gewonnen. Het stelt me in staat om verder te gaan op basis van mijn achtergrond in social sciences en business en mijn doel te realiseren met een Master’s degree in Financial Economics/International Business aan de Universiteit Maastricht. Ik zie deze beurs als een fantastische kans om verder te leren en mezelf te ontwikkelen in zo’n internationale en uitdagende academische omgeving.”

Lezersvragen

Communications Manager
+31 (0)46 722 2439
roos.hunsche@​SABIC-europe.com

Opmerkingen voor de redactie


• SABIC is een geregistreerd handelsmerk van SABIC Holding Europe B.V.

• Hoge resolutie foto's zijn beschikbaar op aanvraag

Over SABIC

Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is een van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld. De onderneming is wereldwijd toonaangevend op het gebied van de productie van polyetheen, polypropeen, geavanceerde thermoplastische kunststoffen, glycolen, methanol en kunstmest.

SABIC heeft in 2011 een nettowinst van SR 29,24 miljard (US$ 7,80 miljard) gemaakt bij een omzet van SR 189,90 miljard (US$ 50,64 miljard). De totale activa aan het einde van 2011 bedroegen SR 332,78 miljard (US$ 88,74 miljard).

SABIC is onderverdeeld in de volgende business groups: Chemicals, Polymers, Performance Chemicals, Fertilizers, Metals en Innovative Plastics. SABIC beschikt met 16 eigen Technology & Innovation-centra in Saudi-Arabië, de VS, Nederland, Spanje, Japan, India en Zuid-Korea over aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten. De onderneming is in meer dan 40 landen ter wereld actief en heeft wereldwijd meer dan 40.000 medewerkers in dienst.

SABIC beschikt over productiefaciliteiten van wereldschaal in Saudi-Arabië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Aziatisch-Pacifisch gebied.

Het hoofdkantoor van SABIC is gevestigd in Riyad. De onderneming werd in 1976 opgericht toen de Saudi-Arabische regering besloot om de koolwaterstofgassen die vrijkwamen bij de olieproductie, als belangrijkste grondstof te gebruiken voor de productie van chemicaliën, polymeren en meststoffen. De Saudi-Arabische regering bezit 70 procent van de aandelen van SABIC. De resterende 30 procent is in handen van particuliere investeerders in Saudi-Arabië en andere landen van de Samenwerkingsraad van de Golf.

Related images

Van links naar rechts: Boudewijn de Heer (SABIC), Lei Gao (studente) en Jos Kievits (Universiteit Maastricht). (Foto SABIC, PR062)>

 

Editorial enquiries

Roos Hunsche
SABIC
Communications Manager

+31 (0)46 722 2439
roos.hunsche@​SABIC-europe.com

Kevin Noels
Marketing Solutions NV

+32 3 31 30 311
knoels@​marketing-solutions.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from