SABIC

Inauguratie van SABIC Innovative Plastics
7 september 2007
Bergen op Zoom

Feestelijk evenement ter gelegenheid van de overname van het voormalige GE Plastics door SABIC, en van de nieuwe naam SABIC Innovative Plastics

Zijne Hoogheid Prins Saud bin Abdullah bin Thenayan Al-Saud, voorzitter van de raad van bestuur van SABIC heeft vandaag samen met Louis Ufkes, werknemer met de meeste dienstjaren van SABIC Innovative Plastics te Bergen op Zoom, een monument onthuld ter ere van hun nieuwe bedrijfsnaam in Bergen op Zoom.

Onder de genodigden waren afgevaardigden van de overheid, zoals de staatssecretaris van Buitenlandse Handel Heemskerk en burgemeester Polman van Bergen op Zoom, en de vice-voorzitter van de Nederlandse Chemische Industrie, de heer Fuhrmann, het wereldwijde bestuursteam van SABIC en SABIC Innovative Plastics en de medewerkers uit Bergen op Zoom.

Het voormalige bedrijfsonderdeel van GE heet vanaf nu SABIC Innovative Plastics. Deze nieuwe tak van SABIC gaat zich richten op de wereldwijde innovatie en groei van thermoplastische producten en industriële kunststoffen voor de automobielsector, elektronicabranche, gezondheidszorg en de bouw.

Lezersvragen

Innovative PlasticsPolymers
1 Plastics AvenueEuropaboulevard 1
Pittsfield, Mass.6135 LD Sittard
United States

Netherlands

Tel: +1 413 448 7383Tel: +31 (0)46 722 2399
Email: jodi.kennedy@sabic-ip.comFax: +31 (0)10 264 4823
Web: www.sabic-ip.comEmail: rachel.kundra@sabic-europe.com
Web: www.sabic.com


Netherlands

+31 46 722 2222

www.sabic.com


Opmerkingen voor de redactie


Over SABIC

Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is één van de 10 grootste petrochemische ondernemingen in de wereld. De onderneming behoort tot de wereldleiders voor de productie van polyetheen, polypropeen en andere geavanceerde thermoplastics, glycols, methanol en meststoffen, en is de vierde grootste producent van polyolefinen.

De winst van SABIC steeg in 2006 naar een recordhoogte van bijna € 4,2 miljard, een verbetering van 6% ten opzichte van 2005 en de hoogste winst van de onderneming sinds de oprichting. De omzet bedroeg in 2006 in totaal bijna € 18 miljard. De activa eind 2006 bedroegen €15,7 miljard.

SABIC’s activiteiten verdelen zich over zeven met elkaar verbonden strategische business units: Basic Chemicals, Intermediates, Specialty Products, Polymers, Fertilizers, Metals and Innovative Plastics. De onderneming beschikt over omvangrijke research capaciteiten en gespecialiseerde research- en technologiecentra in het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië en een netwerk van meer dan 60 verkoopkantoren wereldwijd. SABIC biedt werk aan meer dan 30.000 medewerkers wereldwijd.

SABIC heeft 53 productielocaties wereldwijd. In Saudi-Arabië, is de onderneming eigenaar van 20 productiecomplexen van wereldformaat, waarvan zich 19 op twee grote industriële locaties bevinden: in Al-Jubail en in Yanbu. Sommige van deze bedrijven worden gerund, samen met multinationale joint venture partners, zoals met ExxonMobil, Shell en Mitsubishi Chemicals. SABIC produceert in 22 locaties in Noord- en Zuid-Amerika en 16 locaties in Azië. In Europa heeft SABIC 14 productie sites. De totale productie van SABIC is gestegen van 27 miljoen ton in 2001 naar 49.1 miljoen ton in 2006.

SABIC, met hoofdzetel in Riyadh, werd opgericht in 1976, toen de Saudi-Arabische regering besloot de koolwaterstofgassen, die vrij kwamen bij de olieproductie, te gebruiken als belangrijkste grondstof voor de productie van chemicaliën, polymeren en meststoffen. De Saudi-Arabische regering is eigenaar van 70 percent van de SABIC-aandelen. De overige 30 percent zijn in handen van private investeerders in Saudi-Arabië en de overige staten van de Gulf Cooperation Council.

Related images

 

Editorial enquiries

Helen Vandebovenkamp
SABIC

+31 164 292 097

Helen.vandebovenkamp@​sabic-ip.com

Folke Markestein
Marketing Solutions NV

+31 164 317 038

fmarkestein@​marketingsolutions.be

 

Also available in

 

Share

 

More news from