Rapid

Nya ledande befattningshavare på Rapid Granulator

Bredaryd – 2 maj, 2011 – Rapid Granulator AB har idag bekräftat att Kirk Winstead har tagit sig an rollen som VD för Rapid-koncernen. Officiellt utsedd den 12 april, 2011, tar Winstead hans 24 års erfarenhet av Rapid Granulator Inc. och omfattande branschkunskap till positionen. I de tidigare nio åren var han VD för Rapid Granulator Inc., baserat i Cranberry Township, Pennsylvania, USA. Winstead kommer att ansvara för Rapids globala verksamhet och tillväxt som bygger på sin marknadsledande position och marknadsledande tekniska lösningar.

"Jag är stolt och hedrad över att kunna erbjudas denna position efter att ha tjänat Rapid Granulator för de senaste 24 åren, säger Winstead. "Vi ser spännande tider av snabba förändringar och utveckling i hela vår verksamhet. Vi har fortsatt med den påtagliga försäljningsutvecklingen från 2010 över till 2011, för att uppnå vårt bästa första kvartal på många år. Vi är nu i ett läge där vi kan ta vår produktutveckling i samarbete med marknaden och företagets tillväxt till nästa nivå. "

Även aviserat är utnämningen av Magnus Titusson som ny VD för Rapid Granulator AB, Bredaryd, Sverige. Som en annan veteran i Rapid har Titusson över 11 års erfarenhet med Rapid Granulator AB där han haft befattningen som teknisk direktör i 10 år och nyligen var platschef och vice VD för det gångna året. Han är stationerad i Rapids huvudkontor i Bredaryd.

"Jag är entusiastisk och glad över att ta på mig rollen som VD för Rapid Granulator som jag anser har en mycket stor potential. Vi har utvecklat nästa generation Granulator med det unika "Open Hearted" system och vi är fast beslutna om att följande upp detta med ytterligare produktutveckling och innovativa lösningar för våra kunder världen över, säger Titusson.

Reader Enquiries

Rapid Granulator AB
P.O. Box 9
33302 BREDARYD
Sweden
+46 370 86 500
www.rapidgranulator.com/startpage

Notes for Editors


Om Rapid Granulator AB

Rapid Granulator, med huvudkontor i Bredaryd, Sverige, sysselsätter 145 personer och exporterar cirka 97 procent av sin produktion. Stöd försäljningsverksamheten och kundbas företaget har sex dotterbolag i Cranberry Township (PA), USA; Shanghai, Kina, Singapore, Venedig, Italien, Lyon, Frankrike och Kleinostheim, Tyskland.

Ytterligare stöd tillhandahålls av ett globalt nätverk med över 90 agenter och lokala partners. Mer än 70.000 maskiner installerade över fem kontinenter, för granulering av plast skrot, återvinning av efter konsument och post-industriellt avfall, en minskning av organiskt avfall för produktion av biogas, samt fragmentering av gamla sedlar bekräftar företaget som världsledande inom sitt område.

För mer detaljerad information, besök Rapid på: www.rapidgranulator.com.

Related images

Från vänster till höger Kirk Winstead och Magnus Titusson. (Foto: Rapid Granulator)

 

Editorial enquiries

Bengt Rimark
Rapid Granulator AB

+46 370 865 41
bengt.rimark@​rapidgranulator.se

Saskia Krombeen
EMG

+31 164 317 006
skrombeen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from