Rapid

Rapid Granulator genomför ett strategiskt förvärv av Avian Machinery i Kina

Ny expansion förstärker positionen ytterligare för Rapid inom recycling

Chicago, USA – 23:e Juni, 2009 - Rapid Granulator AB, det Sverige-baserade ledaren inom plaståtervinning, och del av den Pittsburgh, Pennsylvania baserade IPEG, meddelade idag på presskonferens under NPE mässan i Chicago, att de hade förvärvat Avian Machinery, det Shanghai-baserade tillverkaren av granuleringskvarnar och recycling utrustning.

Den nya investeringen utgör ett stort steg framåt för Rapid Asien’s expansionsmöjligheter, genom access till ett väletablerat kinesiskt och asiatiskt distributionsnätverk och samtidigt få en påtagligt större lokal tillverkningsenhet. Förvärvet innebär att Rapid får möjlighet att serva lokala kinesiska och asiatiska kunder snabbare och effektivare, korta ledtiderna och förstärka konkurrenskraften på den asiatiska marknaden.

Som en del i överenskommelsen kommer Rapid att flytta dagens kinesiska produktionsenhet till Avians 50.000 m² stora fabrik i Shanghai, Kina. Den här tiofaldiga expansionen innebär att Rapid nu kan tillverka större delen av sin produktportfölj för den asiatiska marknaden.

Avian Machinery grundades i Australien 1982 och flyttade sin produktion till Kina 1997. Företaget är idag den näst största granuleringskvarnstillverkaren i Asien med ett omfattande distributionsnätverk i området och har en ledande position i Kina.

Avian Machines har också varit framgångsrika I Europa genom agenter under de senaste åren, i synnerhet i Storbritannien, Tyskland och Spanien. Företaget tillverkar och säljer en stor portfölj av kvalitetsprodukter, från stora heavy duty till små granuleringskvarnar, samt shreddrar, pulverizers och recyclingutrustning. Detta vidgar inte bara Rapid’s produktportfölj på ett märkbart sätt utan ger även en direktkoppling till recycling inom post-consumer och post-industrial marknaden.

“Det här är en gigantisk utveckling för Rapid och vi är överförtjusta i de möjligheter detta medför” säger Rolf Gren, Koncernchef för Rapid Gruppen. “Förvärvet säkerställer vår position som marknadsledare inom granuleringskvarnsmarknaden med en nu utökad produktportfölj. Detta medför även att vi kan erbjuda samma snabbhet och service till vår växande kundbas över hela Asien som vi idag erbjuder i Europa och Nord Amerika.

Mark Miao, VD och ägaren av Avian Machinery som kommer att stanna in om gruppen efter förvärvet som General Manager för den kinesiska enheten tillägger också: “Det här är en aktivitet både för Avian och Rapid. Jag är riktigt nöjd med att få vara en del värdsledaren i inom granulering och recycling av plast och för de fördelar detta kommer att ge kunderna här i Kina och resten av världen.”

Reader Enquiries

Rapid Granulator AB
P.O. Box 9
33302 BREDARYD
Sweden
+46 370 86 500
www.rapidgranulator.com/startpage

Notes for Editors


Om Rapid Granulator AB

Rapid Granulator, huvudkontor i Bredaryd, Sverige, 265 anställda, och exportera ca 95 % av sin produktion. Supporterar sitt distributionsnät och sina kunder genom sina sju dotterbolag lokaliserade i Venedig, Italien; Cranberry Township (PA), USA; Shanghai, Kina; Lyon, Frankrike; Kleinostheim, Tyskland; Beirut, Libanon samt Singapore. Utöver detta finns det ett globalt distributionsnätverk med over 90 agenter och distributörer. Fler än 70 000 maskiner installerade på alla fem kontinenter för granulering av plast material, recycling av post-consumer och post-industrial avfall, malning av våtorganiskt avfall för produktion av biogas och biodiesel samt destruktion av värdepapper. bekräftar att företaget är en världsledare inom sitt område.

För mer information, besök Rapid på: www.rapidgranulator.com.

Editorial enquiries

Rolf Gren
Rapid Granulator AB

+46 370 865 00
rolf.gren@​rapidgranulator.se

Peter Ibes
EMG

+31 164 317 012
pibes@​emg.nl

 

 

Share

 

More news from