Mondi Group

Nu får bästsäljande Scan Falukorv en pappersbaserad och återvinningsbar förpackning från Mondi

  • HKScans ledande svenska varumärke Scan Falukorv 800 g får nu en förnybar pappersbaserad förpackning från Mondi
  • Förpackningens koldioxidavtryck blir betydligt mindre genom bytet från ett material med flera lager plast som inte går att materialåtervinna

14 September 2021 – Det globalt ledande förpacknings- och pappersföretaget Mondi har samarbetat med HKScan för att ta fram en förnybar pappersbaserad förpackning till deras bästsäljande falukorv.

Hållbara förpackningar är högsta prioritet för HKScan, som säljer över åtta miljoner Scan Falukorv varje år bara i Sverige. Företaget har ålagt sig att nå nettonollutsläpp av koldioxid till 2025 – och målet är att ha en helt koldioxidneutral livsmedelskedja i slutet av 2040.

Vid samarbetet med HKScan använde Mondi sin EcoSolutions-strategi för att skapa rätt barriärpapper som inte krävde att de befintliga produktionslinjerna ändrades. Den nya förpackningen består nu av förnybara material och tillverkas med ansvarsfullt producerat papper och biobaserad plast. Genom att pappret tillverkas, bestryks och trycks i Sverige kan transporterna hållas till ett minimum. Och eftersom den nya förpackningen huvudsakligen består av papper kan den sorteras som pappersförpackning i den svenska materialåtervinningen. Med Mondis lösning håller sig Scan Falukorv fräsch och hel under transport, och förpackningen ger utmärkt tryckkvalitet för ett attraktivt utseende på butikshyllorna.

Maria Häger, Director Quality & Environment hos HKScan Sweden: ”Att minska miljöavtrycket är en av HKScans främsta prioriteringar. Barriärpappret från Mondi är en viktig bit i pusslet som gör att vi med stolthet kan presentera den nya, återvinningsbara förpackningen till vår falukorv, som minskar CO2-utsläppet med 70 procent jämfört med den tidigare lösningen[1]. Det här är ett viktigt steg på vår hållbarhetsresa som hjälper oss komma närmare vårt klimatmål, en koldioxidneutral livsmedelskedja till slutet av 2040.”

Jonas Fridberg, Business Solutions Manager vid Functional Paper and Films hos Mondi, tillägger: ”Vi har alltid som mål att utveckla förpackningar som är både perfekt anpassade för sitt ändamål och naturligt hållbara. Vårt samarbete med HKScan för att underlätta deras övergång till en återvinningsbar och förnybar pappersförpackning för Scan Falukorv 800 g är ett utmärkt exempel. Den ger betydligt lägre koldioxidutsläpp utan att försämra konsumentupplevelsen. Det är verkligen något att vara nöjd med.”

Läs mer om vår EcoSolutions-strategi här.

 

[1] Mätt av IVL Svenska Miljöinstitutet 

Reader Enquiries

Mondi Group
Marxergasse 4A
1030 Vienna
Austria

+43 1 79013 4059

www.mondigroup.com

mondi-group


Notes for Editors

About Mondi

Mondi är världsledande inom förpackningar och papper, som bidrar till en bättre värld genom att skapa innovativa förpacknings- och papperslösningar som är ”sustainable by design”. Vår verksamhet är integrerad över hela värdekedjan – från skogsförvaltning och produktion av massa, papper och plastfilmer till att utveckla och tillverka effektiva förpackningslösningar för industri och konsumenter. Hållbarhet är i centrum för allt vi gör. Med vår kundfokuserade strategi, EcoSolutions, ställer vi rätt frågor för att hitta den mest hållbara lösningen. År 2020 hade Mondi intäkter på 6,66 miljarder euro och en underliggande EBITDA på 1,35 miljarder euro.

Mondi har en premiumnotering på London Stock Exchange (MNDI) och en sekundär notering på JSE Limited (MNP). Mondi finns med på Londonbörsens index FTSE 100 och har inkluderats i de globala indexserierna för hållbara och ansvarsfulla investeringar FTSE4Good Index Series sedan 2007 och FTSE / JSE Responsible Investment Index Series sedan 2007).

www.mondigroup.com

Related images

Nu får bästsäljande Scan Falukorv en pappersbaserad och återvinningsbar förpackning från Mondi. (Foto: Mondi, PR191)

 

Editorial enquiries

Judith Wronn
Mondi Group

+49 151 17714692

judith.wronn@​mondigroup.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014

jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from