Guardian

Guardian Glass introduceert de toekomst van dynamische blindering voor ramen en deuren met één druk op de knop

Bertrange, Luxemburg, 23 oktober 2018 – Guardian Glass heeft een nieuwe, kostenefficiënte, betrouwbare, geïntegreerde blinderingsoplossing voor ramen en deuren ontwikkeld. Guardian Glass is van plan om een fabriek in Europa te bouwen om het product tegen vermoedelijk eind 2019 te lanceren.

De gepatenteerde oplossing lijkt in niets op alle andere reeds beschikbare blinderingsoplossingen. De oplossing van Guardian, die oorspronkelijk voor residentiële ramen en deuren bedoeld was, zal eerst in een volledig geïntegreerde verduisterende blinderingsversie beschikbaar zijn, gevolgd door regelbare versies voor privacy en verblinding tegen de zon.

Hoe werkt het?

De oplossing is schoon, aanpasbaar en volledig in dubbele of driedubbele isolerende beglazing geïntegreerd. Deze nieuwe blinderingsoplossing heeft geen mechanische onderdelen en is dus niet onderhevig aan mechanische storingen die vaak bij andere integrale schermoplossingen optreden. De blindering wordt in enkele seconden geactiveerd door een kleine hoeveelheid stroom door de geleidende lagen te laten stromen, waardoor een elektrostatische aantrekkingskracht tussen de flinterdunne blindering en het glasoppervlak ontstaat. De technologie heeft uiterst weinig stroom nodig en moet dus niet vast op het elektriciteitsnet worden aangesloten, maar kan op een accu werken, waarbij het opladen op zonne-energie al in ontwikkeling is.

De blindering is perfect voor het huis van nu en van de toekomst: Het kan worden geactiveerd met een handmatige schakelaar, afstandsbediening of via aangesloten smarthome technologieën. De blindering kan met een automatische regeling zodanig worden ingesteld dat het reageert op veranderingen van het buitenlicht of de temperatuur voor een comfortabelere omgeving. De blindering kan zelfs worden aangepast aan glas met onregelmatige vormen in ramen en deuren.

Sheldon Davis, vice-voorzitter van wetenschap, technologie en innovatie bij Guardian Glass, legt uit: “Deze oplossing van Guardian is werkelijk baanbrekend op het vlak van glasinnovatie: de technologie is nieuw en uniek op de glasmarkt. Deze nieuwe blinderingsoplossing is kostenefficiënt in vergelijking met andere geïntegreerde blinderingsoplossingen, heeft een zeer laag stroomverbruik en biedt een zeer lage zontoetreding bij gebruik. Wij zien een enorm potentieel voor deze oplossing, in de eerste plaats in residentiële ramen, deuren, privacyglas voor bad- en slaapkamers, glazen koepels en toegangsdeuren, maar ook in commerciële toepassingen. Wat even belangrijk is, is dat onze klanten met deze oplossing nog steeds aan alle desbetreffende bouw- en energievoorschriften voor glastoepassingen kunnen voldoen.“

Davis vervolgt: “Alternatieve verduisterende blinderingsproducten zoals geïntegreerde schermen, externe beschaduwing, dakraambeschaduwing en interne beschaduwing [gordijnen en schermen op maat] zijn helaas duur in aankoop en installatie, moeilijk te produceren en hebben de reputatie dat ze geen volledige verduisteringsfunctie bieden.

“Met onze dynamische blinderingsoplossing kunnen de gebruikers het glas regelen, waardoor het meer wordt dan een barrière tussen gebruikers en hun buitenomgeving. Het biedt hen daarentegen mogelijkheden om de zon en verblinding te regelen met een druk op de knop of via een app. Onze oplossing schept ook nieuwe toekomstmogelijkheden voor glasverwerkers en installateurs die een nieuwe, innovatieve blinderingsoplossing kunnen inzetten om hun eigen productaanbod meerwaarde te geven.“

Guardian Glass presenteert zijn nieuwe oplossing voor dynamische blindering op glasstec – Hal 10, stand A24 (23-26 october 2018 – Düsseldorf, Duitsland).

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie

Guardian Glass

Guardian Glass, een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries, is een van de grootste fabrikanten ter wereld van floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten. In zijn 25 floatglas-fabrieken verspreid over de hele wereld produceert Guardian Glass glasproducten met hoge prestaties voor gebruik in architecturale toepassingen buiten en binnen (zowel voor commerciële als residentiële gebouwen), in de automobielsector en in technische producten. Glas van Guardian is terug te vinden in woningen, kantoorgebouwen en auto's, en in een enkele van 's werelds meest iconische architecturale bezienswaardigheden. Het Guardian Glass Science & Technology Center werkt met behulp van de meest geavanceerde technologie voortdurend aan het creëren van nieuwe glasproducten en oplossingen, zodat de klanten zicht krijgen op wat allemaal mogelijk is See what’s possible®. Bezoek guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, een wereldwijd actieve onderneming met hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS, heeft ongeveer 18.000 werknemers en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De bedrijven van Guardian produceren floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten met hoge prestaties voor architectonische-, woningbouw-, interieur-, transport- en technische glastoepassingen, alsmede hoogkwalitatieve verchroomde en gelakte kunststofcomponenten voor de automobiel- en vrachtwagensector. Het is de visie van Guardian om via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen waarde te creëren voor zijn klanten en voor de samenleving. Guardian is een 100% dochteronderneming van Koch Industries, Inc. Bezoek guardian.com.

Related images

Guardian Glass introduceert de toekomst van dynamische blindering voor ramen en deuren met één druk op de knop. 
(Foto Guardian Glass, LLC, GRDPR162)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

 

Share

 

More news from