Guardian

Guardian SunGuard® SNX zonwerend glas brengt schoonheid, comfort en licht in de CSMART Campus

Bertrange, Luxemburg, 9 mei 2017 – Geavanceerd zonwerend glas uit de Guardian SunGuard® eXtra selective-reeks werd geselecteerd voor de vliesgevels van de onlangs voltooide CSMART Campus in Almere.

De Campus, die ontworpen is door Paul de Ruiter Architects en gebouwd is in opdracht van Carnival Corporation, ’s werelds grootste cruisebedrijf, bestaat uit een state-of-the-art Center for Simulator Maritime Training (CSMART) van vijf verdiepingen dat professionele trainingen van topkwaliteit biedt, en het 12 verdiepingen hoge CSMART Hotel waar medewerkers van Carnival Cruise Lines kunnen verblijven tijdens hun jaarlijkse trainingen.

CSMART beschikt over een reeks zeer geavanceerde faciliteiten en is gevestigd in een duinlandschap waar water, lucht en land samenkomen. Om deze verschillende aspecten te weerspiegelen was maximale transparantie gewenst – uiteraard zonder verlies van comfort aan de binnenzijde.

Voor de vliesgevels werden 242 isolerende glaselementen van Guardian SunGuard® SNX 60/28-glas geplaatst in aluminium kozijnen, waarvan het grootste 5730 mm x 2854 mm is. De uiteindelijke structuur van de isolerende beglazing voor deze grote panelen is 10 SNX 60/28 - 14 - 1010.2 met een totale dikte van 45 mm. Deze uitzonderlijke dikte is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de veiligheidseisen van het glas: omdat de isolerende glaselementen van vloer tot plafond gaan en zich bevinden in een kustomgeving met veel wind, moeten ze voldoen aan de Nederlandse veiligheidsnormen NEN 6702 (constructieve veiligheid) en NEN 3569 (risicobeperking van lichamelijk letsel).

SunGuard is een hoogwaardig zonwerend glas dat dankzij de selectiviteit helpt bij het creëren van een comfortabel binnenklimaat. Bij gebruik in een standaard dubbelglaselement laat het 60 % van het natuurlijke daglicht door, tegenover slechts 28 % van de zonnewarmte, en heeft het een U-waarde van 1,0 W/m²K. Dit helpt bij het beperken van energiekosten vanwege de verminderde vraag naar kunstlicht en klimaatregeling. SunGuard SNX 60/28 heeft een aantrekkelijk neutraal uiterlijk en een lage reflectie, waardoor het een lust voor het oog is en daarmee de ideale keuze is voor volledig glazen gevels. De isolerende glaselementen zijn gemaakt door Hero Glas. De Account Manager van het bedrijf, Harry van Uum, wijst er op dat dit project een bijzondere uitdaging vormde vanwege de unieke grootte en dikte van de panelen en de vereiste just-in-time levering.

“Nadat we de specificaties hadden ontvangen van de installateurs, raadden we Guardian SunGuard SNX 60/28 aan, vanwege de goede ervaringen die we daarmee hadden. Nadat dit was afgesproken, werkten we nauw samen met het team van Guardian, zodat ze aan onze deadlines konden voldoen – wat ze ook deden. Daarom konden we het glas volgens de bestelling maken, wat belangrijk was omdat het 10 mm SunGuard SNX 60/28 geen standaardmateriaal is dat we in deze dikte op voorraad hebben.”

Hoewel de klanten van Hero Glas normaal hun eigen gegevens berekenen, deed Hero dit in dit uitzonderlijke geval in samenwerking met Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas. In aanvulling hierop werkten Hero en Guardian samen aan een thermische spanningsanalyse, wat belangrijk was omdat de vensters na plaatsing moeilijk te vervangen zijn.

De installatie werd uitgevoerd door Alkondor, een vooraanstaande Nederlandse gevelspecialist. Volgens Jan Bergman, hoofd Verkoop, was dit geen alledaagse installatie. “Elk van de 242 isolerende glaspanelen weegt ca. 1200 kg, en het vergde veel precisie en goede weersomstandigheden om het werk veilig uit te voeren.”

De toegangsdeuren naar het hotel zijn eveneens een bijzonder uniek kenmerk: vanaf de buitenkant van het gebouw is alleen glas zichtbaar, zodat de symmetrie van de gevel niet wordt onderbroken. Dat is bereikt door het gebruik van isolerende beglazing met overstek – eveneens met SunGuard SNX 60/28. Het glas is structureel verlijmd aan de profielen en geïnstalleerd met behulp van een verborgen profiel in de opening, dat tevens gebruikt wordt voor de mechanismen voor het automatisch openen en sluiten van de deuren.

Harry van Uum en Jan Bergman waren het er over eens: “Guardian SunGuard-glas ziet er geweldig uit en heeft de gewenste eigenschappen. Bovendien bood Guardian een uitstekende logistieke dienstverlening, door telkens weer het juiste glas op het juiste moment te leveren.”

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
guardian-glass-europe
Guardian.Industries
GuardianIndustriesTV
guardianglasseurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Industries Corp.:

Guardian Industries is gevestigd in Auburn Hills, Michigan en is een gediversifieerde, wereldwijd actieve onderneming met als visie het creëren van waarde voor haar klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian, haar dochterondernemingen en filialen stellen 17 000 mensen tewerk en baten vestigingen uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Guardian Glass is een internationaal toonaangevende fabrikant van vlakglas, gecoate en bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen, als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde hoogwaardige coatings op plastic voor de automobiel- en vrachtautobranche, en het bedrijf levert oplossingen voor een grotere duurzaamheid van het oppervlak, integriteit van de constructie, functionaliteit, efficiëntie van voertuigen en flexibele designs. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardian.com.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-marcom.com
@siriajonna

 

Also available in

 

Share

 

More news from