DSM Resins & Functional Materials

DSM lanceert Uralac® Ultra-website om nieuwe fase van poedercoatingoplossingen voor warmtegevoelige substraten in te luiden

Zwolle, 20 maart 2018 - Koninklijke DSM, een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, heeft vandaag een speciale Uralac® Ultra-website, www.dsm.com/ultra, gelanceerd om een nieuw hoofdstuk in te luiden voor deze baanbrekende technologie die het mogelijk maakt warmtegevoelige substraten, zoals vezelplaat met een gemiddelde dichtheid (mdf), in één keer goed te poedercoaten.

DSM heeft sinds de jaren '60 altijd vooropgelopen op het gebied van de ontwikkeling van polyesterharsen voor poedercoatings. Uralac Ultra is specifiek ontwikkeld voor gebruik op mdf en andere warmtegevoelige houtproducten. Hoewel andere commercieel verkrijgbare harsen uitharden bij een temperatuur van rond de 170°C gedurende langere tijd, kunnen Uralac Ultra-harsen in drie minuten op ongeveer 130°C uitharden.

Op de nieuwe Uralac Ultra-website www.dsm.com/ultra is algemene informatie te vinden over de verschillende producten in de groeiende productportefeuille van DSM, specifieke informatie over de Ultra-poedercoatings, gebruiksresultaten bij toonaangevende merken en meer informatie over het uitgebreide dienstenpakket van DSM. Via de nieuwe website kunnen samples worden aangevraagd, kunnen tests in de testlocatie in Zwolle worden ingepland en kan de specifieke efficiëntiewinst worden berekend om te ervaren welke voordelen deze prachtige oplossing biedt.

Martijn van Gurp, Business Director Innovation, Powder Can & Coil Coating Resins: “In lijn met onze klantgerichte aanpak, komt de nieuwe website tegemoet aan de groeiende vraag om informatie over de Uralac Ultra-technologie en DSM’s diensten van OEM's, meubelcoaters en ontwerpers. Uralac Ultra is meer dan ooit een aantrekkelijk product vanwege zijn unieke waardepropositie doordat het milieuvoordelen, praktische voordelen en esthetische voordelen biedt. Het is de logische keuze als traditionele oplossingen op basis van oplosmiddelen worden uitgefaseerd.”

Paul Maeyninckx, Eigenaar van Kempa, een producent van hoogwaardige keukenkasten: “Mijn bedrijf gebruikt nu poedercoatings in plaats van vloeibare verf en we hebben er geen moment spijt van gehad. Dankzij de Uralac Ultra-technologie verloopt het coatingproces van onze panelen tien keer zo snel – maar vergis je niet: deze hogere snelheid heeft geen enkele invloed gehad op de kwaliteit. Bovendien kunnen onze klanten met Uralac Ultra duurzaamheid realiseren in hun aanbestedingen voor nieuwbouw voor lokale en nationale overheid.”

Lezersvragen

DSM Resins & Functional Materials
Sluisweg 12
PO Box 123
5140 AC Waalwijk
Netherlands
+31 (0)416 689911
www.dsm.com

Opmerkingen voor de redactie

DSM – Bright Science. Brighter Living.™

Koninklijke DSM is een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties op het gebied van life sciences en materialen met elkaar te combineren, realiseert DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang voor alle stakeholders tegelijkertijd. DSM levert innovatieve oplossingen die prestaties in wereldmarkten zoals gezonde voedingsingrediënten en supplementen, persoonlijke verzorging, diervoeding, medische toepassingen, automotive, verf en coatings, de elektrische industrie en elektronica-industrie, persoonlijke bescherming, hernieuwbare energie en biobased materialen ondersteunen, beschermen en verbeteren. DSM en de aan DSM verbonden ondernemingen realiseren met ongeveer 25.000 werknemers een nettojaaromzet van ongeveer €10 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.dsm.com/paint of www.dsm.com.

Related images

DSM lanceert Uralac® Ultra-website om nieuwe fase van poedercoatingoplossingen voor warmtegevoelige substraten in te luiden. (Foto’s: DSM Engineering Plastics: DSMREPR005)

 

Editorial enquiries

Annemiek Voorzee
DSM Resins & Functional Materials

+31 6 159 518 63
annemiek.voorzee@​dsm.com

Inka Finne
EMG

+31 164 317 019
ifinne@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share