DSM

DSM eert prof. Doros Theodorou, Ph.D., met de Lifetime Achievement Award in Materials Sciences 2018

Koninklijke DSM N.V., de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, heeft met groot genoegen de Lifetime Achievement Award in Materials Sciences 2018 uitgereikt aan prof. Doros Theodorou, Ph.D., hoogleraar Materials Science & Engineering aan de Nationale Technische Universiteit van Athene in Griekenland.

Prof. Doros Theodorou, Ph.D. ontving de onderscheiding tijdens DFYP 2018, de internationale conferentie over Deformation, Yield and Fracture of Polymers, in Kerkrade.

Decennialange baanbrekende polymeermodellering

Een internationale wetenschappelijke jury onder leiding van dr. Marcus Remmers, Chief Technology Officer van DSM, heeft de belangrijke bijdragen erkend van prof. Doros Theodorou, Ph.D., op het gebied van polymeermodellering op moleculair en mesoniveau. Hij kreeg veel lof voor zijn open manier van werken en zijn inspanningen om een hele generatie onderzoekers op te leiden, waarmee hij het voor hen eenvoudiger maakt om voort te bouwen op zijn bevindingen.

“Door computationele wetenschap in te zetten bij de beantwoording van de duizenden 'wat als'-vragen rondom potentiële nieuwe materialen stellen prof. Doros Theodorou, Ph.D., en zijn team commerciële wetenschapsbedrijven als DSM in staat om baanbrekende en vaak levensveranderende innovaties, zoals biomedische apparatuur, sneller en efficiënter op de markt te brengen”, aldus Remmers.

Het werk van de professor op het gebied van polymeermodellering begon in 1985 met de publicatie van zijn invloedrijke proefschrift over het voorspellen van de structuur en mechanische eigenschappen van glasachtige amorfe polymeren. Prof. Doros Theodorou, Ph.D., geeft aan dat hij in de toekomst meer onderzoek wil doen naar grofkorrelige modellering – het onderzoek naar computationele polymeermodellering dat verder gaat dan nanoniveau.

“Ik beschouw deze Lifetime Achievement Award als een hoogtepunt in mijn loopbaan omdat ik het werk van DSM op het gebied van materiaalwetenschappen zeer waardeer”, aldus prof. Doros Theodorou, Ph.D.. Hij nam de onderscheiding in ontvangst met een lezing over zijn baanbrekende onderzoek, tijdens het internationale congres: Deformation, Yield, and Fracture of Polymers.

Toewijding DSM aan wetenschappelijke innovatie

DSM staat open voor wetenschappers overal ter wereld. De tweejaarlijkse onderscheiding wordt toegekend als beloning aan een erkende wetenschapper die een grote bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de materiaalwetenschappen. Kandidaten kunnen uitsluitend door anderen worden genomineerd. Aan de Lifetime Achievement Award is een geldprijs verbonden van EUR 50.000. Kijk online voor een overzicht van de eerdere winnaars.

“Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om bright science te stimuleren en te ontwikkelen om het leven van mensen nu en in de toekomst te verbeteren”, aldus Remmers. “Onze onderscheidingen tonen onze toewijding aan het bevorderen van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek dat producten of toepassingen oplevert die de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren en waarmee iedereen kan blijven profiteren van bright science.”

Over DYFP

De DFYP (www.dyfp-conferences.org), dit jaar van 25 t/m 29 maart, markeert de 17e editie van deze driejaarlijkse conferentie, die in 1970 in het Engelse Cambridge begon maar sinds 2006 plaatsvindt in Abdij Rolduc in Kerkrade.

Lezersvragen

DSM

Netherlands
+31 45 578 2421
media.relaties@​dsm.com
www.dsm.com
@dsm
dsm
DSMcompany
dsmcompany

Opmerkingen voor de redactie

DSM – Bright Science. Brighter Living.™

Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee duurzame waarde voor al zijn stakeholders. DSM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor voeding, bescherming en prestatieverbetering in wereldwijde markten zoals voeding en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeder, medische materialen, auto’s, verf, elektrotechniek en elektronica, life protection, alternatieve energie en biogebaseerde materialen. DSM en zijn gelieerde ondernemingen hebben circa 25.000 werknemers in dienst die een netto jaaromzet van ongeveer €10 miljard realiseren. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com.

Related images

Dr. Marcus Remmers, Chief Technology Officer van DSM (links) eert prof. Doros Theodorou, Ph.D. (rechts), met de Lifetime Achievement Award in Materials Sciences. (Foto: DSM: DSMMTPR004)

 

Editorial enquiries

Inge Tanghe
DSM

+31 45 578 2421
media.relaties@​dsm.com

Inka Finne
EMG

+31 164 317 019
ifinne@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from