Beaulieu International Group

Beaulieu Flooring Solutions lanceert het eerste recycleerbare beurs- en evenemententapijt ter wereld

Wielsbeke, België – 18 september 2019 – Beaulieu Flooring Solutions, een divisie van de Beaulieu International Group (B.I.G.), lanceert Rewind, een uniek latex vrij tapijt dat beurzen en evenementen groener zal maken. Meer dan een product is deze innovatie een concept waarin economie en ecologie elkaar de hand reiken met het oog op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Jaarlijks wordt meer dan 100 miljoen vierkante meter tapijt geproduceerd om gangen, beursstanden, inkomhallen en evenementen in te richten. Traditioneel tapijt belandt in een container en wordt gestort of verbrand. Omdat het latex bevat, kan het nu eenmaal niet volwaardig gerecycleerd worden.

Rewind bestaat voor 100% uit polyolefine en is dus 100% latex vrij. Ook het productieproces verloopt op-en-top ecologisch. In tegenstelling tot traditioneel tapijt is er immers geen water nodig en wordt er 83% minder gas verbruikt. Het groen productieproces vermindert zo de totale CO₂ uitstoot met maar liefst 35%.

In de huidige economische context spelen kwaliteit en efficiëntie echter ook een grote rol. Rewind bewijst ook hierin zijn meerwaarde met een kwalitatief zeer hoogstaand product: sterk, duurzaam, VOC arm en met een Bfl-brandclassificatie. Dankzij het lager totaalgewicht zijn de rollen bovendien vlotter hanteerbaar en ergonomischer om te plaatsen.

Door de unieke samenstelling biedt Rewind ook logistieke voordelen: er is minder opslagruimte nodig en het leidt tot optimalisatie van transport.

Doordat Rewind geen latex bevat, is het volledig recycleerbaar tot een zuiver recyclaat dat opnieuw als grondstof kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het spuitgieten van nieuwe, hoogwaardige producten.

“Als marktleider in naaldvilt vloerbedekking zijn we trots dat we pionier zijn met deze technologische innovatie. Rewind is het resultaat van gezamenlijke inspanningen van medewerkers van B.I.G. over alle afdelingen heen. Rewind is ook veel meer dan een product. Het is een filosofie waarin economie en ecologie samenvloeien. In elke fase van zijn levenscyclus creëert Rewind meerwaarde voor elke stakeholder en het milieu”, aldus Wim Coppens, General Manager Needle Felt.

Meer informatie over de producten en collecties is te vinden op www.rewindcarpet.com.

Lezersvragen

Beaulieu International Group
Beaulieu Flooring Solutions
Kalkhoevestraat 16 bus 0.1
8790 Waregem
Belgium
+32 56 62 59 00
bintg.com/en/our-solutions/flooring-solutions
@BeaulieuGroup
beaulieu-international-group
beaulieuinternationalgroup

Opmerkingen voor de redactie

Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), is een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten) en produceert ook stofferingen.

B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier in België en stelt meer dan 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 18 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van €2 miljard en bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.

Related images

 

Editorial enquiries

Veerle Blontrock
Beaulieu International Group

+32 470 20 04 71
veerle.blontrock@​bintg.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share