Beaulieu International Group

Beaulieu International Group koopt Beaulieu Canada en Beaulieu Australia

  • B.I.G. koopt twee toonaangevende vloerbekledingsbedrijven in Canada en Australië
  • Creëert nieuwe kansen voor afnemers, werknemers en toekomstige productontwikkelingen
  • De uitbreiding in twee belangrijke markten bevestigt de internationale groeistrategie van B.I.G.

Waregem, België – 4 juli 2018 – Beaulieu International Group (B.I.G.) maakt de overname bekend van twee particuliere bedrijven: Beaulieu Canada en Beaulieu Australia. Deze gaan deel uitmaken van de Business Unit Flooring Solutions van B.I.G. De transacties zijn eind juni afgerond.

Beaulieu Canada en Beaulieu Australia zijn toonaangevende fabrikanten van vloerbekleding in hun respectievelijke thuismarkten. Ze hebben een gecombineerde omzet van ruim EUR 150 miljoen.

B.I.G. zet met deze overnames opnieuw belangrijke stappen in hun internationale groeistrategie, resulterend in een bedrijf van meer dan EUR 2 miljard, waarvan de Business Unit Flooring Solutions EUR 1 miljard vertegenwoordigt.

Zowel Beaulieu Canada als Beaulieu Australia zullen dankzij de grootte en de financieel sterke positie van B.I.G. als internationale speler, hun ambities en verdere groeiplannen kunnen realiseren.

De aangekochte bedrijven zullen de individuele bedrijfsnamen blijven voeren en de productlijnen
en -merken blijven gebruiken.

De toevoeging van de twee bedrijven betekent dat B.I.G. nu meer dan 5.000 werknemers telt.

Beaulieu Canada heeft een tapijtfabriek in Quebec, van waaruit het een breed assortiment aan tapijt, laminaat, hout, vinylrollen en vinylplanken levert aan Canadese retailers en distributeurs. Sinds kort is ook de Amerikaanse markt aangeboord met het merk Peerless. De overname betekent de komst van een tweede fabriek op de Noord-Amerikaanse markt ter ondersteuning van de activiteiten van Beaulieu Flooring Solutions, naast de nieuwe fabriek voor vinylrollen van Beauflor in Cartersville, Georgia. Het verkoopkantoor van Beaulieu Canada in China zal ook deel gaan uitmaken van B.I.G.

Beaulieu Australia is een succesvolle tapijtfabrikant die in de buurt van Brisbane is gevestigd. In 2017 openden ze een nieuwe, ultramoderne fabriek voor getuft tapijt. De huidige Chief Executive Officer, Bob Vos, gaat met pensioen maar blijft aan als niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Chief Operating Officer Allan Russell neemt de positie van CEO over.

James Neuling, Vice President van Beaulieu Flooring Solutions, reageert: “We zijn heel enthousiast over de acquisitie van deze bedrijven. Onze complementaire productportfolio’s en het gedeelde credo ‘de klant is koning’ zorgen voor enorme mogelijkheden in deze twee belangrijke markten. De financieel sterke positie van B.I.G. maakt het voor ons mogelijk om de nodige investeringen te doen om deze bedrijven verder te laten groeien, terwijl distributeurs en retailers na verloop van tijd de toegang zullen hebben tot een nog bredere productlijn."

Benoit Leclair, Chief Executive Officer van Beaulieu Canada, voegt toe: “Het management en de werknemers van Beaulieu Canada kunnen niet wachten om de handen ineen te slaan met Beaulieu International Group om zo verder te groeien. We kijken ernaar uit om onze expertise op de lokale markt te combineren met de financieel sterke positie van B.I.G., hun globale reikwijdte en productlijnen, zodat we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn."

Lezersvragen

Beaulieu International Group
Beaulieu Flooring Solutions
Kalkhoevestraat 16 bus 0.1
8790 Waregem
Belgium
+32 56 62 59 00
bintg.com/en/our-solutions/flooring-solutions
@BeaulieuGroup
beaulieu-international-group
beaulieuinternationalgroup

Opmerkingen voor de redactie

Beaulieu International Group

Beaulieu International Group is een gerenommeerde industriële groep met hoofdkantoor in België. De groep neemt een stevige marktpositie in, zowel wat de productie van grondstoffen en halffabricaten als het aanbod aan perfect afgewerkte vloerbekleding betreft.

Beaulieu International Group bestaat uit drie business units. ‘Flooring Solutions’ is een wereldwijde marktleider in kamerbrede vloerbedekking (tapijt, naaldvilt, kunstgras, vinyl, vinylplanken, laminaat, parket, wandpanelen en matten. Een tweede business unit ‘Polymeren’ produceert polypropyleenkorrels voor tal van toepassingen. De derde business unit, ‘Engineered Products’, omvat de activiteiten rond vezels, garens, technisch textiel en technische platen.

Beaulieu International Group bezit nog een andere afdeling die zich toespitst op de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle bekledingsstoffen voor de meubelindustrie.

Met de overname van Beaulieu Canada en Beaulieu Australia, heeft Beaulieu International Group meer dan 5000 medewerkers in dienst in 27 productievestigingen, 16 verkoopkantoren en distributiecentra verspreid over 16 landen. De gecombineerde omzet bedroeg in 2017 nagenoeg 2 miljard euro.

De ondernemingsspirit en innovatieve ambities maken van Beaulieu International Group hét toonbeeld van diversiteit en evolutie binnen de sector. Ze vormen de hefbomen om duurzaam toegevoegde waarde te creëren voor klanten, medewerkers, leveranciers, aandeelhouders en voor de maatschappij waarin wij actief zijn.

Related images

 

Editorial enquiries

Erwin De Deyn, General/Financial Press
Beaulieu International Group NV

+32 475 35 11 22

Benoit Leclair, North America
Beaulieu International Group NV

+1 450 546 5000 ext. 5087

Allan Russell, Australia
Beaulieu International Group NV

+61 04 123 92 99 3

James Neuling, Europe / Rest of World
Beaulieu International Group NV

+32 56 67 69 24

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share