BENEO

Olivier Roques benoemd tot CEO van BENEO

BENEO, toonaangevende fabrikant van functionele ingrediënten voor voeding, diervoeder en de farmaceutische industrie, kondigt trots aan dat Olivier Roques op 1 juni 2024 benoemd wordt tot CEO en nieuw lid van de Executive Board of Directors van BENEO GmbH.

Als gediplomeerd landbouwingenieur met ook een masterdiploma Bedrijfskunde brengt Olivier meer dan drie decennia ervaring in de internationale ingrediëntenindustrie mee naar deze nieuwe functie. Hij begon zijn carrière in de zuivel- en smaakindustrie, waarna hij meer dan twintig jaar in de VS en Europa leidinggevende functies uitoefende bij Agrana Fruit, internationaal marktleider in fruitbereidingen. Hij was onder meer actief in verkoop, voedselveiligheid en -kwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe producten. Vlak voor zijn nieuwe rol bij BENEO was Olivier CEO van Agrana Fruit Europe.

Olivier wordt niet alleen de nieuwe CEO van BENEO, maar zal als Chief Sales Officer ook de verantwoordelijkheid voor de volledige sales en marketing overnemen van zijn voorganger Dominic Speleers. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment nu BENEO’s productassortiment van plantaardige functionele ingrediënten steeds gevarieerder wordt.

In een reactie op zijn nieuwe functie zei Olivier: “Ik kijk er echt naar uit om met de mensen en producten van BENEO te werken. Het productassortiment ondersteunt het doel van het bedrijf om bij te dragen aan een betere voeding en gezondheid. We zullen strategische samenwerkingen met onze klanten over de hele wereld blijven uitbouwen en ons blijven aanpassen aan hun marktbehoeften.

Onze klanten waarderen zowel de betrouwbare wetenschap achter onze ingrediënten als de deskundige knowhow en kwaliteit die we hen doorheen de hele waardeketen bieden. Ik heb een geweldige groep collega’s gevonden die staan te popelen om onze ontwikkeling in die richting te versnellen, wat mij vertrouwen geeft dat BENEO deze unieke keten vol expertise verder zal versterken om de producten van onze klanten te ondersteunen.”

Lezersvragen

BENEO
Maximilianstraße 10
68165 Mannheim
Germany

+49 621 421 148

www.beneo.com

@_BENEO

BENEO


Opmerkingen voor de redactie

Over BENEO

BENEO heeft langdurige ervaring met de ontwikkeling en productie van plantaardige functionele ingrediënten uit natuurlijke bronnen voor de levensmiddelen-, diervoeder- en farmaceutische industrie. Door producten gezonder te maken en smaken en texturen te optimaliseren, helpt BENEO de nutritionele en technische kenmerken van een breed scala aan producten te verbeteren.

Via een unieke expertiseketen biedt BENEO klanten advies en inspiratie over nieuwe productideeën die op een holistische manier een gezonde levensstijl ondersteunen. Daartoe behoren het BENEO-Institute, dat belangrijke inzichten biedt in de voedingswetenschap en wetgeving, en het BENEO-Technology Center, dat adviseert op het gebied van applicatietechnologie.

BENEO is in 2007 opgericht en in meer dan 80 landen actief. De ruim 1.000 medewerkers zijn werkzaam in zes ultramoderne productielocaties in België, Chili, Duitsland, Italië en Nederland, waar voortdurend hoogwaardige ingrediënten worden geproduceerd.

Kijk voor meer informatie over BENEO en zijn ingrediënten op: www.beneo.com en www.beneo.com/news of volg BENEO op Twitter: @_BENEO of LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo.

Related images

Olivier Roques benoemd tot CEO van BENEO. (Foto: BENEO, PR026)

 

Editorial enquiries

Inga Heinemann
Head of Corporate Communication
BENEO

+49 621 421 179

Inga.Heinemann@​beneo.com

Vera Kiseleva
EMG

+31 645 092 735

vkiseleva@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from