Mondi Group

Ez a táska! A Tesco és a Mondi partnerségével a kereskedő saját papírhulladékából állítják elő a bevásárlótáskákat

  • A Tesco és a Mondi partnersége: az EcoVantage papírjánál a Mondi új és újrahasznosított anyagokat használ a fenntartható- és az élelmiszerekhez megfelelő minőségű bevásárlótáskák előállításához
  • A Mondi újrahasznosítja a Tesco áruház által termelt hulladékot az EcoVantage papír előállításához
  • A Tesco bevezette az újrahasznosított bevásárlótáskákat Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában

2021. március 2. – A Mondi, a vezető globális csomagolási és papírgyártó csoport és a Tesco Central Europe partnerséget alakított ki, amelynek értelmében a Mondi megvásárolja a kereskedő cég hullámpapír hulladékát, és ebből a kereskedő bevásárlótáskák alapját képező, újrahasznosított papírt állít elő. A Tesco a nettó károsanyag-kibocsátást célozta meg, ennek érdekében fenntarthatósági célkitűzései az eltávolítás, csökkentés, ismételt felhasználás és az újrahasznosítás minden területen, ahol lehetséges, és ügyfélcentrikus megközelítésével, az EcoSolutions-szel a Mondi is támogatja ezt a célkitűzést.

Ez az első alkalom, amikor a Tesco közvetlenül a papírgyártóval működik együtt a papírhulladék újrahasznosíthatóvá alakításában, amely összhangban van körkörös gazdasági céljaival. A Mondi a kereskedő hullámpapír hulladékát felhasználva állítja elő az EcoVantage termékeket, amelyekben újrahasznosított és új rostok is megtalálhatók az újrahasznosítható és megbízható bevásárlótasakok előállítása érdekében. A Mondi csehországi üzemében előállított EcoVantage papírral ez az együttműködés jól mutatja, hogyan dolgozhatnak együtt a beszállítók a kereskedőkkel az előállítási láncban a körkörös rendszerek kialakításához, és hogyan válhat a hulladék értékes forrássá.

A friss rostok és az újrahasznosított rostok kombinálásának számos előnye van. A Mondi EcoVantage a friss rostokból álló felső réteg erejét, nyomtathatóságát és kiváló megjelenését kombinálja az újrahasznosított alsó réteg fenntarthatósági előnyeivel.

Paulus Goess, a Mondi Speciality Kraft Paper értékesítési igazgatója: “EcoSolutions megközelítésünk azt jelenti, hogy szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő terméket állítsuk elő - ahol lehet, papírt, ahol szükséges, műanyagot használva. Már több mint két éve dolgozunk ezen a projekten a Tescoval, célunk az áruházi hullámpapír hulladékuk újrahasználata, és olyan kiváló minőségű termék előállítása, amely kellőképpen erős, megújuló forrásból származik, újrahasznosított anyagokat használ, teljes mértékben újrahasznosítható, és ezáltal hozzájárul a körkörös gazdasághoz. Annak ellenére, hogy újrahasznosított anyagot tartalmaz, az erős EcoVantage papírunk lehetővé teszi a fogyasztók számára a bevásárlótáskák többszöri felhasználását, ezért a Tesco is ezek használatára ösztönzi vásárlóit.”

Hevesi Nóra, a magyarországi Tesco kereskedelmi vezetője hozzáteszi: „Felelős kereskedőként a hulladék csökkentése és újrahasználata kiemelt fontosságú számunkra. 2019-ben nyilvánosan ígéretet tettünk arra, hogy márkánk csomagolását fenntarthatóbbá tesszük. Célkitűzésünk értelmében csomagolásaink 2025-ig 100 %-ban újrahasznosíthatóvá válnak, és ahol lehet, csökkentjük a csomagolás mennyiségét. Már eddig is hihetetlen fejlődést értünk el, mivel 454 tonna nehezen újrahasznosítható csomagolóanyagot vontunk ki. Nagyon izgalmas számunkra, hogy a raktári papírhulladékokat is újrahasznosíthatjuk, és azok a bevásárlótasakokban lesznek ismét felhasználva. Tisztában vagyunk azzal, hogy vásárlóinknak mennyire fontos a fenntarthatóság és a kiváló minőségű bevásárlótasakok, ezért a vásárlóknak nyújtott információk között a bevásárlótasakok alján feltüntetjük az újrahasznosított anyagtartalmat és a bezáruló kör elvét. Tovább folytatjuk a termékek csomagolási igényeinek felülvizsgálatát, további fenntarthatósági alternatívákat keresünk, és arra fókuszálunk, hogyan növelhetnénk még tovább az újrahasznosított tartalom mennyiségét.”

2020. novemberében a Tesco kísérleti programként bevezette a Mondi EcoVantage papírjából előállított bevásárlótáskákat Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában.

Az EcoSolutions megközelésre vonatkozó további információért kattintson ide.

Reader Enquiries

Mondi Group
Marxergasse 4A
1030 Vienna
Austria
+43 1 79013 4059
www.mondigroup.com
mondi-group

Notes for Editors

A Mondi

A Mondi világszinten vezető szerepet tölt be a csomagolás és papírgyártás területén. Olyan innovatív csomagolási és papírmegoldásokkal járul hozzá egy jobb világ megteremtéséhez, melyek természetesen fenntarthatóak. Vállalatunk az értéklánc minden területén jelen van – az erdőgazdálkodástól, a cellulóz-, papír- és műanyagfólia-gyártástól a hatékony ipari és fogyasztói csomagolási megoldások kifejlesztéséig. A fenntarthatóság stratégiánk központi elemét jelenti és áthatja tevékenységünket. Iparágunkban vezető szerepet töltünk be ügyfélközpontú EcoSolutions szemléletünkkel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő kérdéseken keresztül jussunk el a legfenntarthatóbb megoldásig. A Mondi 2019-ben 7,27 milliárd euró bevételt ért el, kiigazított EBITDA mutatója 1,66 milliárd euró volt.

A Mondi prémiumjegyzéssel szerepel a Londoni Értéktőzsdén (MNDI) és másodlagos jegyzéssel a Johannesburgi Értéktőzsdén (MNP). Csoportunk bekerült az FTSE 100-as indexébe, valamint 2008 óta szerepel az FTSE4Good Index Seriesben és 2007 óta az FTSE/JSE Responsible Investment Index Seriesben.

www.mondigroup.com

 

 

Related images

 

Editorial enquiries

Judith Wronn
Mondi Group

+49 151 17714692
judith.wronn@​mondigroup.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from