SABIC

A SABIC Innovative Plastics növeli a Lexan* lapok gyártói kapacitását, hogy eleget tegyen az ügyfelek és a piac részéről mutatkozó bővülő keresletnek

Düsseldorf, Németország, 2007. október 24. - A SABIC Innovative Plastics jelentős beruházásokkal bővíti az európai, a közel-keleti és az afrikai ipari piacokon keresett, az építőiparban használt Lexan* többfalú és tömör polikarbonát lemezek gyártását. A vállalat további három helyszínen (Bécs, Milánó és Bergen op Zoom) készül profilbővítésre, hogy lépést tartson a Lexan szerkezeti fedő-, tető-, jelzőtábla és egyéb alkalmazások iránt mutatkozó növekvő kereslettel a kelet-európai, orosz és más piacokon. Az új gyártókapacitást 2008. harmadik negyedévére tervezik beindítani, és olyan termékeket készítenek majd, mint a Lexan Thermoclick*, Thermoroof* és Thermopanel* speciális laprendszerek, valamint a Lexan Thermoclear* többfalú és Lexan tömör lemezek.

“A Lexan lemeztermékek iránti növekvő európai kereslet kielégítése érdekében bővítjük termelési kapacitásunkat.” – mondta Jack Govers, a SABIC Innovative Plastics Európai, Közel-Keleti és Afrikai Specialty Film & Sheet részlegének igazgatója. „Ezen beruházásokkal kifejezzük elkötelezettségünket a további növekedés iránt, és megfelelő beszállítói kapacitást kívánunk biztosítani az ügyfeleinknek."

A SABIC Innovative Plastics bécsi üzeme 2100 mm szélességig terjedő Lexan Thermoclear lapokat is fog gyártani, amelyek a kereskedelmi üvegházak, verandák, ipari épületek és stadionok könnyű, ellenálló és átlátszó fedésére szolgálnak.

A milánói üzemben olyan további termékeket készülnek előállítani, mint az átlátszó épülethomlokzati fedésre alkalmas Lexan Thermoclick lemezek, az ipari tetőfedésre használt Lexan Thermoroof és a szigetelt fém tetőszerkezeti megoldásoknál a természetes világítás biztosítására kifejlesztett Lexan Thermopanel.

A Bergen op Zoomban lévő üzem az építkezésben és az ipari alkalmazásokban, többek között a jelzőtáblák, kirakatok és biztonsági bevonatok széles körében használt tömör Lexan lemezeket fog előállítani.

A Lexan lemezek jelentősen hozzájárulhatnak a befektetések megtérüléséhez, mivel könnyen beépíthetők, jobb tűzállóságuk miatt csökkenthetik a biztosítási költségeket, ütésállóságuk megelőzheti a törési és időjárási károkat, valamint kevesebb utánpótlást igényelnek az UV-sugárzás miatti fáradás, időjárási károk és törés miatt.

A SABIC Innovative Plastics jelenlegi és jövőbeli bővítéseiről szóló további információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára: www.sabic-ip.com.

A SABIC Innovative Plastics kiállítása megtekinthető a K’ 2007-en Düsseldorfban, a 6-os csarnok D42-es standján.

Reader Enquiries

Innovative PlasticsPolymers
1 Plastics AvenueEuropaboulevard 1
Pittsfield, Mass.6135 LD Sittard
United States

Netherlands

Tel: +1 413 448 7383Tel: +31 (0)46 722 2399
Email: jodi.kennedy@sabic-ip.comFax: +31 (0)10 264 4823
Web: www.sabic-ip.comEmail: rachel.kundra@sabic-europe.com
Web: www.sabic.com


Netherlands
+31 46 722 2222
www.sabic.com

Notes for Editors


A SABIC Innovative Plastics-ről

A SABIC Innovative Plastics az autóiparban, a gyógyászatban, a fogyasztói elektronika, a szállítás, a speciális csomagolástechnika területén, az építőiparban, a telekommunikációban és az optikai médiával kapcsolatos alkalmazások során széles körben használt műszaki műanyagok gyártója. A vállalat ABS, ASA, PPE, PC/ABS, PBT és PEI műanyagok valamint az LNP* családba tartozó nagyteljesítményű különleges műanyagok gyártásával és kompaundálásával foglalkozik, amelyek olyan ismert márkanevek alatt kerülnek forgalomba, mint a Lexan, a Cycolac*, a Geloy*, a Noryl*, Cycoloy*, a Valox* vagy az Ultem*.

A SABIC Innovative Plastics Specialty Film & Sheet üzletága nagyteljesítményű Lexan* lemez- és fóliatermékeket állít elő, amelyeknek világszerte több ezer igényes felhasználása van. Az autóipari szervezet nagy tapasztalatokkal rendelkezik a nemzetközi piaci verseny terén, élenjáró műanyag termékeket kínálva öt kulcsfontosságú járműipari szektornak: járműkarosszéria és fényezés; motortéri alkalmazások; alkatrészek, szerkezeti és belső elemek és világítás.

A SABIC Innovative Plastics a Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) cégcsoport tagja, amely egyike a világ 10 legnagyobb petrolkémiai gyártójának.

* A SABIC Innovative Plastics IP BV védjegyei

Megjegyzés a médiának: A vállalat neve helyesen SABIC Innovative Plastics, a vállalat említésekor ennek a névnek semmilyen rövidítése vagy változata nem megengedett. Nyomtatásban, betűszóként használva a SABIC csupa nagybetűvel írandó.

Related images

 

Editorial enquiries

Helen Vandebovenkamp
SABIC

+31 164 292 097
Helen.vandebovenkamp@​sabic-ip.com

Folke Markestein
Marketing Solutions NV

+31 164 317 038
fmarkestein@​marketingsolutions.be

 

 

Share

 

More news from